https://imgix.femina.dk/media/346efb965ab346e5b77e67bd1ff9856a.jpg
Træning og kost

Hold din hjerne i topform

7. februar 2012
af Juliane Olsen, NewsDesk, Aller Media
Foto: All Over Press
At give hjernen motion er vigtigt, hvis du vil undgå at få demens i alderdommen.

Din hjerne skal holdes sund, hvis du vil komme en demens-sygdom i forkøbet. Det ved de fleste, men det kan være sværere at gennemskue, hvad der skal til for at hjernen får den gymnastik, som den skal bruge. Du skal dog ikke bryde hovedet med at finde den rigtige motion til din hjerne, ifølge ekspert.

- Det er ligegyldigt, hvad man gør. Bare man gør noget, der ikke er rutinearbejde. Det kan være en hvilken som helst fritidsinteresse som at løse kryds og tværs, strikke eller at være med i en bogklub. Find blot en hobby, som du synes er spændende, siger neuropsykolog ved Nationalt Videnscenter for Demens, Kasper Jørgensen.

Det er samtidig svært at sige noget om årsag og virkning omkring demens, for sygdommen har en opstartsperiode på omkring 10-20 år, men vil først vise sig omkring 70 års alderen og op efter. Din livsstil har derfor dannet et negativt mønster over en årrække før den spiller ind som en demenslidelse. Husk at jo yngre du er, jo lettere er det at ændre de dårlige vaner, som kan gøre dig syg.

Risikofaktorer for demens:
Depression
Diabetes
Manglende frugt og grønt i kosten
Arveanlæg
Dårlig begavelse
Lavt uddannelsesniveau
Tidligere hovedtraume
Lavt forbrug af kaffe

Læs også på femina.dk, hvad du skal spise for at klæde din hjerne ordentligt på

Bliv klogere på, hvordan du som kvinder får et forspring i forhold til mændene ved at udnytte din hjernes potentiale

Læs også