https://imgix.femina.dk/media/0cda56004e3848cebc82bf33d0b9b36b.jpg
Træning og kost

Her er rabarberens fordele

10. maj 2012
af Mia Qvist Scheelsbeck, Newsdesk, Aller Media
Foto: All Over Press
Når den bruges i diverse retter, kan den dog blive til lidt af en sukkerfælde.

Det er sæson for de sprøde og røde rabarber, og der er faktisk ganske mange fordele ved dem.

- Rabarber har et meget lavt kalorieindhold, dvs. 40 kalorier pr. 100 g. Og så er den ganske fiberrig. Den indeholder faktisk 4 g fiber pr. 100 g, siger Lisa Bolting, der er chefdiætist ved Slankedoktor.dk, til Alive.dk.

Rabarber, som er i sæson lige nu og som vokser vildt i mange haver rundt omkring, har også et højt indhold af A- og C-vitamin samt kalium.

Rabarber kan blive til sukkerfælde
Til gengæld indeholder rabarber også oxalsyre, som kan give en lidt ru fornemmelse på tænderne og kan skade tandemaljen. Det kan dog forebygges ved at bruge nonoxal i de rabarberretter, man tilbereder, så syren neutraliseres.

Selvom rabarber indeholder en række sunde vitaminer og mineraler, kan det dog også blive til lidt af en sukkerfælde.

- Man spiser jo ikke bare en rå rabarber, så faren er alt det sukker, man tilsætter, påpeger Lisa Bolting.

Læs også