Træning og kost
19. juli 2011

Her er de største C-vitamin-bomber

På førstepladsen ligger en frugt, som de færreste formentlig spiser dagligt
Af: Mia Qvist Scheelsbeck
https://imgix.femina.dk/media/bcc12ee1fb1c4b3aafb86a26fdda86a6.jpg

Foto: All Over Press

Vi skal bruge C-vitaminer til at styrke vores immunforsvar, og vi kan sagtens spise os til masser af dem. Og det er ikke kun friskpresset appelsinjuice om morgenen, der booster dit C-vitamin-niveau.

Faktisk er den største C-vitamin-bombe hyben.

- Hyben er et godt bud på noget med bunker af C-vitamin. Men hyben - og også chili - kan du jo ikke spise ret store mængder af, siger Lisa Bolting, der er chefdiætist på Slankedoktor.dk, til Alive.dk.

Hellere rød end grøn peberfrugt
I rå hyben er der 840 mg. C-vitamin pr. 100 gr., mens nummer to på listen er tørrede korianderblade med 567 mg. C-vitamin pr. 100 gr. Persille, guavabær og hybensaft følger lige efter, mens nummer seks er rød peberfrugt med 191 mg.

- Der er flere C-vitaminer i den røde peberfrugt i forhold til en grøn eller gul peberfrugt, fordi den er "modnet" fra den grønne udgave, forklarer Lisa Bolting.

Hun siger, at en rød, rå peberfrugt faktisk indeholder tre gange så mange C-vitaminer som en appelsin.

Drik et glas hybensaft
En rå chili indeholder også en del C-vitaminer og når lige at komme med på top-10-listen over frugter, krydderier og grøntsager med mest C-vitamin i.

Man kan dog kun spise chili i små mængder, så det er måske en god idé at gå efter den røde peberfrugt eller et glas hybensaft i stedet.

Her er listen over de 10 fødevarer, der indeholder mest C-vitamin:

1. Hyben 840 mg.

2. Koriander, blade, tørrede 567 mg.

3. Persille, rå 308 mg.

4. Guavabær, rå 228 mg.

5. Hybensaft 194 mg.

6. Peberfrugt, rød, rå 191 mg.

7. Solbær, rå 181 mg.

8. Grønkål, rå 169 mg.

9. Peber, chili, rå 166 mg.

10. Peberrod, rå 152 mg.

Kilde: www.rapsol.dk

Læs på Femina.dk om, hvordan du kan spise dig smuk og sund

Eller få en guide til gode vitaminer på Oestrogen.dk

Læs mere om:

Læs også