Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Træning og kost

Har du prøvet Ballroom Fitness?

10. februar 2019
Søndag, 10. februar 2019 - 8:00 (udgivet første gang maj 2017) - Af Anne Bruhn Jørgensen. Foto: Birger Storm.
Som navnet indikerer, er pardansen skabt for to. Men ikke hos Tina Testrup. Året rundt underviser hun danseglade kvinder i Ballroom Fitness. Et koncept, som tillader pardansen at være en enkeltmands-affære tilsat fitnessøvelser.

Kom med til Ballroom Fitness

Godt og vel 30 kvinder har indtaget dansefatning i Stigs Bjergby forsamlingshus. De danner et V med hver arm, peger albuerne ud mod rummet og spænder i armene. Den højre arm løftes op i en højde, der passer med, at den kan lægges på en mands skulder. Der er bare en enkelt udfordring. Manden er ikke til stede. Men faktisk behøver det ikke være et problem.

”Her får du lov til at give dig hen i en wienervals og forestille dig, at du har en kæmpestor kjole på, men du behøver ikke en mand, som alligevel ikke gider at danse med dig,” griner Tina Testrup, 47 år, og fortsætter:

”Jeg tror, der er mange kvinder, som elsker at danse, men som samtidig enten ikke har en mand at danse med, eller måske har de en mand, som ikke er så pjattet med at danse. På den her måde kan kvinderne danse pardansene uden deres mænd. Og selv om kvinderne danser alene, danser vi jo alligevel sammen.”

Denne amputerede form for pardans med inkorporerede fitnessøvelser har fået navnet Ballroom Fitness. Endnu er det et relativt nyt koncept, som er udviklet af Danmarks første Ballroom Fitness instruktør, Elisabeth Dalsgaard. Nu har det fundet vej til Stigs Bjergby. Her i byens forsamlingshus har Tina de seneste to år undervist danseglade kvinder hver tirsdag, og det er i den grad blevet taget godt imod.

Tabte 27 kilo

Tina blev introduceret til Ballroom Fitness, da hun tilbage i 2012 deltog i programmet 'Lev Livet' på Tv2 Øst. I samarbejde med en personlig coach og fem andre overvægtige skulle Tina i seks måneder kæmpe for at smide sine overflødige kilo. Programmet bød på en lang række udfordringer, heriblandt et besøg hos Elisabeth Dalsgaard for at danse Ballroom Fitness.

”Jeg var solgt med det samme. Jeg har gået til dans, da jeg var lille, så jeg kendte jo trinene til alle standarddansene. Jeg var vild med, at der var tilsat fitness, så det fangede mig lige med det samme.”

Da programmet var forbi, og de seks måneder var gået, havde Tina tabt sig 27 kilo. Efterfølgende har hun tabt sig yderligere, og i dag er hendes samlede vægttab på 35 kilo. Mødet med Elisabeth Dalsgaard inspirerede Tina til at selv at blive Ballroom Fitness instruktør. Derfor tog hun på kursus hos Elisabeth Dalsgaard, og i oktober 2014 blev hun færdiguddannet. Samtidig uddannede hun sig til kostvejleder.

Kvinden bag Ballroom Fitness byder op til dans. Læs mere her!

Seriøst, men ikke pompøst

Tilbage i forsamlingshuset er træningen i fuld gang. For enden af lokalet står en høj, gammel teaterscene. Det mørkerøde scenetæppe er trukket fra, og på kanten af scenen står nogle enkelte store roser i dertilhørende vaser. I midten af det hele står Tina. Hun har et head set med en mikrofon på den ene kind og via den, guider hun de mange kvinder igennem aftenens danse. Denne tirsdag står den på opvarmning, chacha, quickstep, vals, wienervals og til sidst udstrækning. Her er ingen store spejle, stepbænke eller automater med proteinbarer. Til gengæld er her blomstrede gardiner og potteplanter i hver eneste vindueskarm.

Her er kvinder fra flere forskellige generationer og i alle aldre, størrelser og former. Nogle er her for at røre sig. Andre er her bare for at have det sjovt. Nogle kommer hver eneste tirsdag. Andre er her kun engang imellem.

På gulvet ses et virvar af sneakers i alverdens farver, som farer henover det lyse trægulv. Langs væggene står kvindernes medbragte vandflasker, som de med jævne mellemrum løber ud og tager en slurk af. Midt på gulvet tiltrækker to kvinder sig pludselig alles opmærksomhed. Helt opslugte af at nynne med på musikken, samtidig med de forsøger at huske dansetrinene, støder de sammen – til deres begges store overraskelse. De griner højt og tager sig til hovedet, inden de vender tilbage til dansen.

”Sommetider er det mig, som laver fejl, og så griner jeg bare og siger til kvinderne, at det er godt, de mange af dem kan trinene, når jeg nu ikke kan. Det er også den lethed, der gør, at vi hygger os så meget sammen,” fortæller Tina.

”De ved godt, jeg har været meget tykkere og meget mere klodset, end jeg er nu. Jeg er ikke nogen fitnessdronning. Mange af kvinderne kan relatere til mig, fordi jeg – ligesom flere af dem – ikke er en størrelse 36. Det skaber noget tillid, og det giver dem troen på, at når jeg kan lave det her dans, så kan de altså også.”

LÆS OGSÅ: Læs mere om, hvad Ballroom Fitness er

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200.jpg

Læs også