https://imgix.femina.dk/media/billeder/2014/februar/perfektionist-prim.jpg
Træning og kost

Har du også en indre perfektionist?

28. februar 2014
af Spirituel mentor Joan Pedersen
foto: Privat og All Over
For lidt over et halvt år siden tiltrak jeg en gevaldig og meget kærlig rusketur, som vendte op og ned på rigtig meget i mit liv, skriver blogger og spirituel mentor Joan Pedersen.

For lidt over et halvt år siden tiltrak jeg en gevaldig og meget kærlig rusketur, som vendte op og ned på rigtig meget i mit liv - især med hensyn til mit forhold til krop og mad.

Om Joan Pedersen, spirituel mentor

Så længe jeg kan huske har jeg haft et ubalanceret forhold til mad og krop. Jeg kender til skyld og skam, slankekure og kostråd, lavt selvværd og ingen kontakt til min krop.

En dejlig sommerdag i august, blev det hele vendt på hovedet. Du kan læse om lige netop den oplevelse lige her

Meget hurtigt er det blevet til, at jeg prioriterer selvkærlighed og glæde og alle de andre skønne ting, som livet har at byde på.

Alt jeg skriver er med udgangspunkt i mig og set gennem mit filter.

Har du et emne, jeg skal reflektere over / blogge om, så skriv gerne til mig her - Og jo, du må gerne være anonym.

Du kan også stille spørgsmål på min Facebook-side

Det er mit ønske at inspirere dig til at leve præcis det (spise-)liv du ønsker dig, med masser af selvkærlighed og glæde."

Se mere om Joan på Joan-pedersen.com

Der kom endvidere det ud af det, at jeg fik helt styr på, i hvilken retning jeg skulle gå med min virksomhed, fordi jeg opdagede, at jeg virkelig har noget at byde ind med, når det handler om overspisning og afhængighed af mad og sukker - og ikke mindst at slippe disse mønstre.

Jeg blev ret hurtigt klar over, at selvkærlighed var vejen frem mod et balanceret forhold til krop og mad - i hvert fald for mig.

Selvkærlighed giver bedre (spise)vaner
Mine spisemønstre ændrede sig hurtigt. Jeg implementerede mindfuld spisning og selvkærlige handlinger. Jeg tabte hurtigt de første kg og oplevede at have mere energi og lyst til at bevæge mig mere.

Alle de gode erfaringer ville jeg rigtig gerne have skulle komme andre til gode.

Min indre perfektionist
Noget af det, jeg altid har ligget under for, er min indre perfektionist. Det er både godt og ondt at have sådan en. Det er godt fordi jeg lægger mig i selen for at levere noget rigtig godt - det er lidt skidt, fordi det ofte holder mig tilbage, fordi alt ikke er perfekt.

Min indre perfektionist mente bestemt ikke, at jeg kunne bygge en virksomhed alene baseret på at hjælpe kvinder ud af overspisning og afhængighed af mad og sukker - i hvert fald ikke uden at have prøvet ALT selv.

"Nå, ja", tænkte jeg, "det hører vel med til at gå vejen".

Men hvor starter man? Der findes jo et utal af slankekure, kostomlægninger og alskens kostråd og slankeklubber mm. Puhh, for en jungle - og hvis jeg var nødt til at prøve det hele kunne jeg snildt få øje på at det ville koste rigtig meget tid og penge.

Men det var jo netop slankekure mm jeg for længe siden havde taget en beslutning om, at jeg ikke ville mere. Jeg hader restriktioner og ville "bare" finde ud af, hvad der passede til mig.

Hvad vil nære mig?
Og hvad var det så egentligt jeg gerne ville hjælpe kvinder med? Jeg ønskede på ingen måde at anvise en bestemt kur eller nogle bestemte råd. Som mange, der ofte har forsøgt at slanke sig, ved jeg rigtig, rigtig meget om kalorier og fedtprocenter og sammensætning af kost og meget mere og har gennem tiden prøvet en masse forskellige kure af.

Så hvad skulle der så ske med min virksomhed og min mentoring, når nu jeg så gerne ville hjælpe kvinder med at slippe overspisning og afhængighed af mad og sukker?

Jeg kiggede på, hvad jeg havde lyst til. Hvad ville nære mig? Hvordan kunne jeg hjælpe andre med at nære sig? Hvad ville være det selvkærlige her?

Hvad er bedst?
Som altid, når jeg spørger ind til, hvor jeg kan være mere kærlig, kommer svaret til mig meget hurtigt. Det handler for mig om, at den enkelte skal have redskaber til at mærke, hvad der er bedst for hende.

Så hvis du er i tvivl om, hvad der er det rigtige for dig, så prøv at trække vejret helt ned i maven og spørg dig selv, hvor du kan være mere kærlig mod dig selv. Det gælder alle områder i livet. Og det er da … perfekt.

Jeg vil endnu engang tippe dig om mit foredrag i Roskilde den 9. marts, hvor jeg netop kommer meget ind på det at være mere selvkærlig.

Pas på dig.
Kærligst Joan

Læs også