Træning og kost
27. maj 2011

Har du også denne last?

De fleste kvinder trøstespiser i ny og næ. Men du kan bryde vanen, hvis du har lyst. Diætist Lisa Bolting giver dig her et lille trick.
Af: af Marie Tromborg
https://imgix.femina.dk/media/f6a338d41fd74b4bb9da7a28d4025e41.jpg

foto: all over press

Efter en skidt dag på arbejdet, efter et skænderi med kæresten og ovenpå en stresset indkøbstur. Så trænger vi lige til en plade chokolade. Eller en pose chips. Eller en god flødeis.

Mere end halvdelen af os bruger mad både som trøst, når vi har haft en dårlig oplevelse og som belønningsmiddel, når vi føler, vi har fortjent noget godt,

Gør os trygge
Chefdiætist Lisa Bolting fra SlankeDoktor.dk mener, at vores kroppe er vant til at blive tilfredsstillet af mad - især den usunde slags - fordi den er blevet det lige siden, man som helt lille fik en flaske, når man skulle sove.

- Vi har lært fra barns ben, at mad gør godt, giver glæde og trøster os. Så derfor er det ikke mærkeligt, at rigtig mange af os får et forhold til mad, hvor det giver os tryghed og dulmer vores følelser, siger Lisa Bolting til alive.dk.

Tilfredsstiller kroppen
Faktisk bliver vores krop tilfredsstillet både fysisk og psykisk af at spise, selvom vi ved, at det er usundt.

Og derfor kan man også sagtens leve et sundt liv og følge alle kostrådene, men alligevel finde sig selv i færd med at lynspise en plade chokolade, samtidig med at man ved, at det slet ikke er det, man burde gøre.

- Man sidder måske og spiser en flødekage eller en romkugle, og man ved godt, at det er forkert. Men fordi kroppen bliver tilfredsstillet, dulmer det følelserne i en kort periode, indtil vi så får dårlig samvittighed, siger Lisa Bolting.

Husk rødbeden på maden
Netop fordi, usund mad virker både som belønning og trøst, er det svært at lade det være. Men man kan faktisk gøre noget, for at gøre det nemmere for sig selv.

- Man skal sørge for at fylde maven godt op med proteiner og fibre. Og så skal man huske, at få så mange smagsvarianter som muligt repræsenteret i hvert måltid. F.eks. ved vi jo alle, hvor meget mere spændende en rugbrødsmad med leverpostej bliver, hvis man putter en rødbede eller en cornichons ovenpå, siger Lisa Bolting.

Klik her: Bliv bikiniklar med slankedoktor.dk

Læs også mere om trøstespisning

Læs også