https://imgix.femina.dk/media/brysttprim.jpg
Træning og kost

Godt nyt til brystkræftpatienter

24. januar 2013
af Lonnie Kjer
foto: All Over
Den er endnu ikke godkendt i Danmark, men den er lige på trapperne: Behandlingen, der kan forlænge livet for kvinder med en særlig form for brystkræft. Dét får omkring hver femte danske brystkræftpatient forhåbentlig snart gavn af.

Navnet er Perjeta, og dét er midlet, som kan forlænge levetiden hos kvinder med fremskreden HER2-positiv brystkræft. Midlet bliver allerede benyttet i USA og forventes godkendt af de europæiske lægemiddelmyndigheder i allernærmeste fremtid, men der kan gå lidt tid fra en EU-godkendelse, til behandlingen bliver standard på de danske sygehuse, skriver Kræftens Bekæmpelse.

Gode muligheder
Alligevel er der rigtig god grund til begejstring, for måske gavner midlet også langt tidligere i behandlingen af cancer. Det vil overlæge på Rigshospitalet, Michael Anderson, som er leder af den danske del af et internationalt studie, i hvert fald undersøge effekten af. Hidtil er omtalte kræftpatienter blevet behandlet med midlet Herceptin, som binder sig til de HER2-positive celler, men behandlingen skulle blive endnu mere effektiv med det nye middel.

Kilde: Kræftens Bekæmpelse


"Så gode er Kræftens Bekæmpelse!"

Læs om Heidis kamp om kræften …

Besøg Shoppen her!

Læs også