https://imgix.femina.dk/media/6f1f890980414def996a0995cb68bcfa.jpg
Træning og kost

God indretning = god stemning = god energi

7. juli 2011
af Sofie Rosendah, Mit Univers
Foto: Thinkstock
Feng Shui er slet ikke så mystisk

Torben har været interesseret i Feng Shui i over 40 år, og i dag arbejder han med det til dagligt. Derfor har vi stilet ham fem spørgsmål, som kan opklare lidt om Feng Shui for os, som ikke er eksperter på området.

Hvordan virker Feng Shui?
- Der er to basale regler: positiv skaber positiv og negativ skaber negativ. Så du skal omgive dig med ting som du holder af, for det skaber glæde og positiv energi hos dig. Det er ligesom mennesker som du svinger godt med, de gør dig også i godt humør. På samme måde kan ting og farver også påvirke dig. Kineserne som opdagede Feng Shui-principperne, mener at man kan skabe det perfekte liv ved at skabe den perfekte energibalance. Jeg påstår ikke, at Feng Shui kan sikre dig den store gevinst i lotto, men en god stemning og glæde over dine omgivelser kan skabe psykisk velvære og det skaber også fysisk velvære og sundhed. Din krop påvirkes jo af din psykiske tilstand, hvad placebo-effekten er et godt videnskabeligt bevis på.

Hvordan er Feng Shui opstået?
- Hvis vi virkelig zoomer ud, kan man sige at det opstod under Big Bang. Det var en kæmpe mængde energi som eksploderede dengang, og det er alt en del af, vores omgivelser såvel som os selv. For 5000 år siden sagde kineserne, som først beskrev principperne for Feng Shui, at hvis man kiggede på jorden i et mikroskop er alt energier. Alt. Og det sagde Niels Bohr og Einstein også senere. Og disse energier ville kineserne kortlægge, for at se hvordan vi bliver påvirket, når vi kommer i kontakt med disse ting eller energier. Teorien er, at jo længere vi opholder os i en særlig energi, jo mere vil denne energi påvirke os.

Læs også: Guide: Sådan bruger du Feng Shui til at skabe den rette stemning i dit hjem

Du arbejder med Feng Shui til dagligt - hvordan startede du med det?
Jeg læste tilfældigvis en artikel om det i et magasin, da jeg arbejdede med at finansere byggerier. Jeg satte retningslinjerne for bygningernes udførsel, og så havde vi arktitekter til det tekniske. Men da interessen for Feng Shui opstod, begyndte vi at bygge efter de principper, og folk var ellevilde med det. Interessen hos kunderne voksede, og jeg oplevede en helt anden energi i bygningerne og i byggeprojekterne.

Hvad er det spørgsmål du oftest får?
- Hvor sengen og soveværelset skal placeres. Det er også et relevant spørgsmål, for vi opholder os jo meget i soveværelset og i sengen, så selvfølgelig har den energi man får dér en kæmpe betydning.

Hvilken Feng Shui-oplevelse har gjort størst indtryk på dig?
- Når jeg har indrettet hos folk og de opfører sig som om de har set lyset, haha. Særligt mænd er tilbageholdende i starten, men når jeg så skal tage afsked er det dem som står og klapper mig på skulderen og takker for besøget. Og nu her skal jeg til Tyskland og hjælpe Yxlon som er et røntgenfirma. Det er jo vildt spændende at få lov at være med til at skabe arbejdsmiljøet i et internationalt firma, så det er også noget jeg glæder mig til.

Læs også