https://imgix.femina.dk/media/billeder/2014/februar/spiseprim.jpg
Træning og kost

Forstyrrer tanker om mad din hverdag?

7. februar 2014
af Kost- og ernæringsterapeut Tine Grandjean
foto: Privat og All Over
Vil du være tyndere, er du voldsomt optaget af sundhed og ’regler’, får du dårlig samvittighed, når du spiser, er konstant er sulten, eller søger du beroligelse gennem mad – og sult? Læs ernæringsterapeut Tine Grandjean's blog om spiseforstyrrelser ...

Spiseforstyrrelser sætter sine spor hos rigtig mange mennesker. Spiseforstyrrelse er den 3. Hyppigste dødsårsag bland 15-27 årige. Spiseforstyrrelser forpurrer livet og lykken og påvirker ikke kun den person, som bærer på den. Familie og venner omkring rammes også. Såvel af bekymring, sorg, vrede og i relationen - hvad enten det er barn, mor, far, søskende, kæreste eller bedste ven/veninde.

OM TINE GRANDJEAN

Tine har arbejdet med sundhedsfremme og forebyggelse i 18 år.

Er uddannet Ernæringsterapeut, Professionsbachelor i ernæring, Kerneterapeut og løbende kurser ved DET, Skolen for psykosomatik og CET.

Har de seneste 9 år arbejdet som ernæringsterapeut med behandling af sygdomme og ubalancer.

Medlem af:
Danske Ernæringsterapeuter (DET), Dansk Selskab for spiseforstyrrelser (DSS),
Samt Registreret Alternativ Behandler (RAB)

Se mere om Tine på hendes hjemmeside Sundmedmad.dk

KØB TINE GRANDJEANS BOG: ELSK MADEN

Pris: 149,95

Se mere her

Symptomer ...
Oftest er der fysiske symptomer som træthed, kvalme, smerter, svimmelhed og dårlig søvn. Men der er også sårbarhed, depression og angst forbundet med lidelsen.
De fysiske symptomer kommer som følge af spiseforstyrrelsen. Tror vi. For sandheden er, at det ofte er fysiske symptomer, som også er med til at udvikle en spiseforstyrrelse.

... og flere symptomer
Næringsmangler, fordøjelsesproblemer, immunsystem, fysisk betinget uro er nogle af de ting, som kan medvirke til at en spiseforstyrrelse udvikler sig. Fordi alle disse elementer påvirker vores neurohormoner, vores stresshormoner og vores evne til fordøjelse. Fordøjelsesproblemer kan skabe mange forskellige symptomer. Udover mavepine, kan det også skabe forviklinger i sindet, problemer i immunsystemet og forhøjede kortisolniveauer.Med sådanne fysiske symptomer er det ikke usædvanligt at udvikle spiseforstyrrelse.

TEST: Hvordan opfatter andre dig?

Vejen til sejre
Der ligger også psykiske elementer i lidelsen. De skal afhjælpes med en dygtig terapeut. Ingen tvivl om det. Men hvis man samtidig får professionel hjælp fra en, som forstår den fysiologiske baggrund for at udvikle og/eller fastholde en spiseforstyrrelse, kan arbejdet med sindet også blive hjulpet så godt på vej, at nogle kampe bliver meget lettere og sejrene mere opnåelige. Kombinationen af de to behandlingsformer giver simpelthen langt bedre helbredelse af den invaliderende forstyrrelse.

Oprydning, balancering og genopbygning.
Spiseforstyrrelse gennem år skaber altid et biokemisk og fysiologisk kaos, som er vigtigt at få ryddet op i. Min erfaring er, at de ikke kun lærer at kontrollerer spiseforstyrrelsen. De kommer rent faktisk af med den. Fordi det meget grundlæggende arbejde giver fuld heling til krop og sind.

Typiske problemer der er ved spiseforstyrrelser er vitaminmangler, mineralmangler, fedtsyremangel, ubalanceret blodsukker, ubalancerede hormoner, inflammation og et overaktivt immunforsvar. Det kan alt sammen give angst, uro, tvangstanker, selvskadende adfærd og depression.

Behandling til krop og sind
Andre symptomer som træthed, tristhed, bekymring, let til gråd, evig sult og kvalme. Disse symptomer søger jeg at finde årsagen til, så en fuld heling er mulig.
Det skal gøres i et tempo, så både krop og sind kan følge med, men med faste mål for øje, så bevægelsen hele tiden er positiv og der stille etableres mere ro og glæde.
Det er muligt. I mine år som behandler med netop disse lidelser, har jeg set det mange gange. Heldigvis.

Fra barnløs til frugtbar

Pris: 200 kr.

Køb bogen her

LØB - en træningsbog for kvinder,
Kr. 199,-

Køb den her

Læs også