https://imgix.femina.dk/media/49999c5237cf49b3aefc66fffd4fd363.jpg
Træning og kost

Fødevarer der holder dig sund

3. juni 2012
af Slankedoktor.dk
Få tips til hvilke kryderier, grøntsager og andre madvarer og ingredienser du kan spise for at være sund og hvad disse seks fødevarer præcis gør for dig.

Rosmarin kan styrke immunforsvaret, og mynte kan virke godt for fordøjelsen. Mange krydderurter, frugter og grøntsager har ganske positive effekter på vores sundhed og helbred.

Sandra Pugliese, der er kok, foredragsholder og forfatter til bogen 'Kvinde, optimér din kost', har i sin bog skrevet en række interessante facts om fødevarer, som kan styrke vores krop og hormonbalance.

Seks fødevarer der holder dig sund:

Grøntsager

Du kan faktisk spise dig til en sund og smuk hud. Det gælder især grøntsager, som indeholder godt med A- og C-vitamin, zink og silicium. A-vitamin får du i f.eks. spinat, gulerødder og broccoli. C-vitamin findes i appelsiner, grønne bladgrøntsager samt kål. Zink kan du få fra bælgfrugter og nødder. Husk i øvrigt motion, som sørger for, at affaldsstofferne fjernes fra kroppen, og at næringsstofferne og ilten leveres til huden.

Læs også: Sådan kommer du nemt til at spise flere grøntsager

Ingefær

Vidste du, at ingefær udover at være hormonvenlig også er blodrensende samt immunstyrkende? Og så modvirker den kvalme. Skær et par skiver af den friske ingefær og tilsæt dem i en kold kande vand eller overhæld skiverne med kogende vand til en kop te og smag til med honning og citron. Honning kan i øvrigt også virke bakteriedræbende samt blødgørende på læberne eller i et bad med akaciehonning.

Tab dig med Q Slank

Kæmper du en evig kamp mod de ekstra kilo? Du er langt fra den eneste, og nu kan du med SlankeDoktor få støtte og opbakning fra et af Danmarks største slanke-communities.

Q Slank er et samarbejde mellem Q og SlankeDoktor, og bliver du medlem her får du både personlig diætist og kostplan, Danmarks bedste kalorieberegner og adgang til over 5000 opskrifter online.

Vil du møde nye bekendtskaber samtidig med du smider de overflødige kilo? Så bliv medlem af Q Slank nu ved at klikke her

Rosmarin

Vidste du, at de essentielle olier i rosmarin styrker immunforsvaret og er ganske hormonvenlige? Herudover styrker de hukommelsen og kan stimulere, hvis du eksempelvis virker træt, sløv eller nedtrykt. Rosmarinolien kan også virke lindrende på muskelsmerter og væskeophobninger og fungerer derfor fantastisk i et fodbad, hvis fødderne er lidt hævede.

Læs også: Opskrift på kylling med citrusfrugter

Citron

Den sure citron kan sætte gang i din fordøjelse, fordi det bitre i citronen hjælper med udskillelsen af galde. Begynd derfor dine morgener med et glas kogende vand med saft fra ½-1 citron. Sprøjt også gerne lidt citronsaft i de 1,5-2 liter vand, du dagligt skal drikke. Det kan stimulere mavesyreproduktionen og regulere omsætningen i mavesækken.

Mynte

Vidste du, at olierne i mynte virker antiinflammatoriske og bakteriedræbende? Mynte virker også opfriskende, stimulerende og fordøjelsesfremmende, og så kan de æteriske olier i mynten øge gennemstrømningen af kalk i musklerne, hvilket kan lindre ømme og trætte muskler. Dryp mynteolie i dit vand og stil det i køleskabet.

Læs også: Sådan vælger du det sunde kød i supermarkedet

Fisk

Vi skal gerne spise 2-300 g fisk om ugen, og den anbefaling er faktisk ganske god at følge. Fedtsyrer i fede fisk som f.eks. laks og makrel er nemlig med til at holde gang i hjernen, og det kan være med til at styrke vores koncentration. Forsøg har også vist, at man også kan øge evnen til at lære og koncentrere sig, hvis man dagligt indtager omega-3-fedtsyrer fra fisk eller fiske- eller krilloliekapsler.

Læs også