https://imgix.femina.dk/media/b528318f6fc24431b16ebbdaf73ef008.jpg
Træning og kost

Find det rigtige træningstøj

21. marts 2012
af Redaktionen, Mette Flindt, www.slankedoktor.dk
Hvis du er en af dem, som ikke får trænet, fordi tanken om dig selv i spraglet træningstøj er en anelse skræmmende, så er der hjælp på vej i denne guide.

Hvis du føler dig tilpas i det, du har på, vil du nyde at træne meget mere, og der er også større sandsynlighed for, at du vil holde ved træningen.

Denne guide hjælper dig med at vælge en behagelig træningsgarderobe:

Det mest essentielle: Gode træningssko
Hvad enten du dyrker aerobic, spiller fodbold eller går en tur, så er det vigtigt, at du vælger det rigtige fodtøj til den aktivitet, du laver.
Din førsteprioritet bør være at passe på dine knæ og ankler, da de skal bære dig hele livet. Derfor bør skoene udgøre den største del af dit træningstøjsbudget. I sportsbutikker kan du med fordel spørge om råd angående dit fodtøj.

Det inderste først
Når det kommer til træningstøjet, kan du være mere fleksibel i forhold til din personlige smag og stil. Vi giver blot her et par tips til komfort og sikkerhed:

  • Et lag bomuld tæt på kroppen til at aflede fugt og holde på kropsvarmen uden at du overopheder.
  • En tracksuit jakke, fleecejakke eller en vandafvisende windbreaker kan hjælpe dig i al slags vejr.
  • Reflekser hvis du skal gå, løbe eller cykle, når det er mørkt.

Find dit træningstøj i feminashoppen.dk

Gå efter komfort
Komfort er en af de vigtigste faktorer, når det kommer til tøjet. Er du ikke til stramme træningstights, så gå efter et par yogabukser, som tit sidder en smule løsere eller nogle opvarmningsbukser. Her er det muligt ikke kun at finde nogle, som passer men også nogle som sidder pænt.

  • Kig efter t-shirts, som er let figursyede og vælg lange ærmer, hvis du ikke kan lide at vise dine arme eller skuldre. For at holde dig varm før og efter træning kan du bruge en dejlig fleecetrøje eller en smart tracksuit-top med lynlås.
  • Vil du have shorts på, så gå efter det lidt strammere stretchmateriale i stedet for store, posede shorts. Din bagdel og dine lår vil se mere faste ud.

Måske sidder du stadig med følelsen af, at det med træningstøj er lidt af en jungle. Fortvivl ikke. Gå blot efter de principper, du bruger, når du køber almindeligt tøj. Gå efter det, der sidder pænt og det, der er behageligt.

Du kan få flere gode råd til træning, og tips til sund livsstil på slankedoktor.dk

Læs også