https://imgix.femina.dk/media/da4b63075c4949f9883d295425382d2c.jpg
Træning og kost

Får du zink nok?

24. juli 2014
af Lonnie Kjer
foto: All Over
Problemer med appetitten, søvnen, humøret, hormonerne eller fertiliteten? Det kan alt sammen skyldes zinkmangel.

Det kan godt være, du ikke har hørt om det før. I hvert fald var det nyt for Oestrogens redaktion, da vi hørte om en såkaldt zinktest. Og sådan én kan der ellers være mange gode grunde til at tage. For måske taber du håret eller lider af eksem? Eller måske er du eller dine børn alt for kræsne og spiser for lidt - eller for usundt. Det kan være fordi, maden smager for dårligt og har en bismag af noget "forkert". Og dét skyldes ikke dine evner ved kødgryderne, men at du - eller de - mangler zink.

Sådan gør du!
Det er meget simpelt at afgøre, om du har for lidt zink på lager. Du står selv for testen, som i al sin enkelthed går ud på at tage en skefuld (10 ml) flydende zink i munden. Smager det forfærdeligt - og dét gør zink, hvis man har nok af det i kroppen - så er alt godt, men synes du, det smager af ingenting, mangler du i dén grad zink. Kan du smage lidt, mangler du en del zink osv osv. Heldigvis er zink er nemt at optage, og er du i underskud, vil du med et tilskud i form at zinksulfat-opløsning eller tabletter hurtigt være tilbage i zink-topform.

Pssst ... Du kan forresten finde zink i nødder,spinat, sojabønner, gær, fisk, bønner, bælgfrugter, æg, rødbeder og gulerødder, kød, kartofler, karse, solsikkefrø og meget andet …

Er du i gavehumør? Besøg shoppen!Læs også