https://imgix.femina.dk/media/32c5821b392647c5980ba91649d57487.jpg
Træning og kost

Et glas om dagen giver sundere alderdom

9. september 2011
af Charlotte Billeschou
Foto: All Over Press
Er du kvinde, omkring de 58 somre, og drikker du i snit et – og kun ét - glas alkohol om dagen, ja, så gør du noget godt for dit helbred

Midaldrende kvinder, som drikker max 15 gram alkohol om dagen, får muligvis en sundere alderdom, end kvinder der slet ikke drikker alkohol. Det viser et nyt studie fra Harvard School of Public Health og Brigham and Women's Hospital i Boston.

Færre sygdomme og bedre helbred
Forsøget viste, at et regelmæssigt, moderat forbrug af alkohol hos kvinder i 50-års alderen giver et generelt godt helbred. Et generelt godt helbred defineres ifølge forskerne som et fravær af store kroniske sygdomme som diabetes eller hjertesygdomme, ingen væsentlige hjerne- eller hukommelsesproblemer eller dårlig fysik.

"Forsøget viser, at et regelmæssig, moderat alkoholforbrug for midaldrende kvinder kan relateres til et bedre helbred i alderdommen," siger forsker Qi Sun fra Harvard.

Med andre ord fortæller forskningsresultatet, at et enkelt glas vin om dagen kan føre til en sundere alderdom hos kvinder. Kvinderne, der drak alkohol fem til syv af ugens dage havde næsten 50 procent større chance for at ældes sundere end afholdskvinder, kvinder der drak mere eller kvinder, som drak mange genstande på samme tid.

Forsøget er baseret på en spørgeskemaundersøgelse blandt 121.700 kvindelige sygeplejersker.

Læs mere om forsøget her

Læs også