https://imgix.femina.dk/media/46630ac5db254edbae387064ee40897d.jpg
Træning og kost

Drik og spis dine tømmermænd væk

1. januar 2012
af Www.vodkasobieski.com
Med den søde juletid følger også årstidens højsæson for tømmermænd

Med den søde juletid følger også årstidens højsæson for tømmermænd. Desværre er der ikke opfundet en mirakelkur mod helvedes-mændene. Men Sobieski Vodka har fundet fem
effektive råd, som kan forebygge og reducere bivirkninger af en heftig julefrokost.

"Disse fem råd mod tømmermænd er en kærlig julehilsen fra actionhelten Bruce Willis, fordi han for et par år siden blev medejer af Sobieski Vodka. Vi håber, at alle får en festlig december med masser af gode og sjove oplevelser," siger marketing manager Lars Vestbirk fra Sobieski Vodkas hovedkontor i Danmark.

1. Drik lyst - vodka giver færrest tømmermænd
Tænk over, hvilke alkoholiske drikke du nyder til de kommende julearrangementer. Det kan på mange måder komme dig til gode. Tømmermænd kan forebygges ved at drikke lyse drikke som hvidvin og vodka frem for mørke drikke som rødvin, rom og whisky. Du har sikkert selv prøvet at vågne med tømmermænd, hvis du f.eks. har drukket et glas rødvin for meget.

Forklaringen er, at mørke drikke indeholder mere metanol (træsprit) samt flere såkaldte congeners. Det er stoffer dannet under drikkens fremstilling, som kun delvis fjernes under destillationen. Derfor giver en mørk drik som brandy de værste tømmermænd fulgt af rødvin, rom, whisky, hvidvin, gin, vodka og til sidst ren ethanol. Da vodka næsten ikke indeholder metanol eller congeners, giver vodkacocktails og shots ofte kun hovedpine og tørst den følgende morgen pga. væskemangel.

Eftersom den traditionelle danske snaps også har et højere indhold af metanol end vodka, kan det være en ide at sætte en flaske god polsk vodka på julefrokostbordet som f.eks. Sobieski Vodka. Den har noter af Dankowski-rug, som den er destilleret på, hvilket går rigtig godt sammen med silde- og ostebordet til julefrokosten. Og samtidigt har man reduceret sandsynligheden for tømmermænd. Det er da et råd, som er værd at smage på.

> Læs også : Alletiders nytårs drinks

2. Drik vand

Om Sobieksi Vodka

Sobieski Vodka er Polens førende premium vodka. På verdensplan er Sobieski Vodka et af de bedst sælgende og hurtigst voksende vodkabrands.

Årsagen til den stærke markedsposition skyldes Sobieski Vodkas kompromisløshed i forhold til kvalitet - herunder den rene smag, ingredienser og traditionsrige fremstillingsmetode. Sobieski Vodka fremstilles på Dankowski-rug og vand fra Oligocene-bjergkilderne og destilleres på Starogard Gdanski-destilleriet, som har eksisteret siden
1846. Den amerikanske skuespiller Bruce Willis blev medejer af Sobieski Vodka i 2009 og er officiel ambassadør for Sobieski Vodka.

I Danmark forhandles Sobieski Vodka i Coop-supermarkeder og udvalgte spiritusforretninger. Sobieski Vodka er ligeledes at finde på mange af landets populære cocktailbarer. Det er Belvédère

Scandinavia A/S, som er ansvarlig for salg, marketing og logistik af Sobieski Vodka i Danmark og i resten af Norden.

Læs mere om Sobieski Vodka via følgende link: www.vodkasobieski.com/ og Belvédère
Scandinavia A/S: http://www.belvedere.dk/da/page/virksomheden.

Det er ikke tilstrækkeligt at drikke et enkelt glas vand, inden du smider nissehuen og går i seng. Eftersom alkohol virker dehydrerende, er det vigtigt at drikke vand under hele julefesten. Når du vågner, skal du fortsætte med at drikke vand - og masser af det.

3. Undgå kaffe
Det kan virke fristende at drikke en kop kaffe, når man vågner efter julefrokosten, da det virker lindrende på trætheden. Men du gør kun dig selv en bjørnetjeneste ved at drikke kaffe dagen derpå,fordi kaffe virker dehydrerende.

4. Spis asparges
Sydkoreanske forskere hævder, at asparges sandsynligvis kan være med til at øge forbrændingen af alkohol. Så inden man går i seng, skal man spise en asparges. Da skulle der være en mindre sandsynlighed for at vågne med heftige tømmermænd.

5. Den legendariske reparationsdrink
Flere eksperter mener, at en enkelt reparationsbajer kan tage toppen af tømmermændene. Forklaringen er, at en lille dosis alkohol kan reducere nogle af de giftstoffer, som er med til at give tømmermænd. Hvis du ikke bryder dig om øl, kan den legendariske cocktail mod tømmermænd, Bloody Mary, være et godt alternativ. Desuden er tomatjuice en glimrende kilde til kalium, som kan være med til at genskabe væskebalancen i din krop, hvilket er essentielt, når du har fyldt den med vanddrivende alkoholiske væsker.

Opskrifter på de bedste reparationsdrinks
Her er Sobieski Vodkas bud på en Bloody Mary, som længe har haft ry for at være en effektiv kur mod tømmermænd. Drinken blev skabt på den berømte Harry's New York Bar i Paris i 1921 af bartenderen Fernand "Pete" Petiot.

Navnets oprindelse er der divergerende meninger om. Nogle mener, at den engelske dronning Mary I - "den Blodige" - lagde navn til. Andre mener, at det var Mary Pickford (20'ernes feterede
Hollywood-diva), som var inspirationen til navnet. Sobieski Vodka er også en spiritus med en interessant historie: Den bliver udelukkende destilleret på ren Dankowski-rug og vand fra Oligocene-bjergkilderne på Starogard Gdanski destilleriet, som har eksisteret siden 1846.

Klassisk Bloody Mary
2 cl Sobieski Vodka
10 cl tomatjuice
Saften af en halv usprøjtet citron
2 stænk Worcestershire-sauce
1 stænk Tabasco
Lidt peber og salt
Evt. 1 selleristængel som rørepind

Sådan gør du:
- Kom samtlige ingredienser op i en shaker fyldt med isterninger.
- Ryst kraftigt i kort tid og si i et longdrink-glas. Servér evt. med en tynd selleristængel som
rørepind.

> Læs også : Lav forførende drinks - på den sunde måde.

Læs også