https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2014/maj/rodethjemprim.jpg
Træning og kost

Dét fortæller dit rod om din personlighed

13. maj 2014
af Malene Fich Weischer
foto: Shutterstock
Har du også en rodeskuffe? Eller roder det bare lidt over det hele? Det er nok de færreste, der kan bryste sig af at have et hjem, der er helt frit for rod. Desværre. For rod betyder rigtigt meget for vores velbefindende. – og fortæller meget om, hvor der ellers er rod i vores liv …

* Rydder du op, inden der kommer gæster i dit hjem, fordi det ellers ville være lidt pinligt?

* Har du en skuffe, et skab eller et loftrum/kælder, som du dårligt tør åbne?

* Kan du nogen gange blive så træt af at se på rodet, at du bare vælger at lukke øjnene for det og beskæftige dig med noget andet i stedet for?

Hvis du kan svare ja til noget af det ovenstående, så er du… Tjaaa… nok fuldstændig lige som alle os andre. De fleste af os kender til rod. Om det så er over hele huset eller kun i bestemte hjørner eller skabe, den er gal, det kan variere, men en form for rod har de fleste nok. Det er også helt fint. Det er bare vigtigt, at det ikke tager overhånd.

Vi hjælper med oprydningen!

Drømmer du også om at få ryddet op? Sådan én gang for alle! Så vær med, når Kamille Sommer og Q sparker gang i "Danmark rydder op".

Hver torsdag de næste fire uger, får du en ny oprydnings-udfordring og følger du dem, vil du kunne sige farvel til rodet én gang for alle, når du er færdig.

Følg med her på Q.dk på torsdag, hvor du får den første udfordring - eller KLIK HER og meld dig ind i Danmark Rydder Op på Facebook.

Feng Shui: Det ydre afspejler det indre

- Rod er et direkte spejl på, hvordan vi har det indeni, fortæller oprydningskonsulent Kamille Sommer til Q, og fortsætter:
- Vores ydre miljø er en refleksion af, hvad der foregår inden i os. Det klassiske eksempel er, hvis man har haft et skænderi med sin partner eller føler sig stresset på arbejde, så kan det føles som en lettelse at gå hjem og få ryddet op i et eller andet.

Omvendt kender de fleste også til følelsen af, at hvis der er rod over det hele derhjemme, så dræner det én for energi - også når man er ude. Hvis man er bange for forandring, er rod også en god måde at distrahere sig selv på. Man bruger en masse tid på at rydde op, flytte rundt på ting og lede efter ting, så livet glider lige så stille forbi.

Feng Shui gav mig en ny start

Kamille Sommer oplevede selv, hvordan rod påvirkede hendes mentale velbefindende i ekstrem grad, da hun efter en skilsmisse følte sig som en fiasko. Af omveje kom hun til at høre om Feng Shui - og begyndte at rydde op.
- Det gav en helt anden følelse af kontrol og klarhed, og hele mit liv blev mærkbart forandret, efter jeg fik ryddet op i alle de gamle ting, jeg havde stående. Jeg fik virkelig startet på en frisk. Både mentalt og rent praktisk.

Hele den anerkendte Feng Shui filosofi bygger da netop også på, hvordan vores fysiske ting påvirker vores indre. Hér taler man om, at alle ting har sin egen energi, så har du en masse ting liggende fra f.eks et forhold, der gik skævt, så kan disse ting bære på dårlig energi, som bliver ved at holde dig fast i de gamle mønstre. Men smider du dem ud, forsvinder den dårlige energi.

En Bagua kortlægger rodet - det indre og det ydre

Indenfor netop Feng Shui opererer man med en såkaldt Bagua. Det er et skema, som du lægger ned over en tegning af dit hus. Ud fra den kan en Feng Shui konsulent så se, om der er ting der ikke fungerer i folks liv. De ser på hjemmet, møblernes placering, malerier og andre figurer kan tolkes via symbolik, farverne på væggene og generelt om der overhovedet ER farver eller om visse farver dominerer huset. Og altså også på rodet.

Sådan bruger du en Bagua

At læse og tolke en Bagua fuldstændigt korrekt kræver som nævnt en professionel Feng Shui konsulent, men du kan få en ide om det ved at tage nedenstående Bagua og lægge ud over en tegning af dit eget hus.
- Læg den så den nederste del rammer en af indgangene i din hus; helst den primære indgang. Så kan du ud fra skemaet få en fornemmelse af, hvor der er brug for oprydning - mentalt såvel som praktisk. Hvis du så bor i et vinkelhus eller en anden type hus, som ikke er firkantet, vil der være nogle felter, som falder udenfor. Dette kan håndteres på forskellige måder, men dér vil der være behov for at få en Feng Shui konsulent indover.

På Kamille Sommers hjemmeside, Oprydningskonsulenten.dk, kan du ved at sende hende en mail få tilsendt den originale Bagua i en printbar version - KLIK HER

Læs også