Træning og kost
1. februar 2012

Derfor er alle måltider vigtige

Hold dig og dit blodsukker stabilt hele dagen - læs hvorfor og hvordan de enkelte måltider er vigtige for dig, når du vil tabe dig.
Af: af Slankedoktor.dk
https://imgix.femina.dk/media/48cc4b5350704879842a6b5ccb5968d3.jpg

Morgenmad:
Det største problem ved at springe morgenmaden over er, at du hurtigt bliver træt og uoplagt og meget nemmere falder for de usunde fristelser op ad dagen. Så du skal huske morgenmaden. Derudover bør du allerede om morgenen sikre dig de første kostfibre, så maven har noget at arbejde med og der er basis for et stabilt blodsukker, der kan holde sult og lækkersult for døren. Derfor er det en god idé at vælge morgenmadstyper med et højt fiberindhold og hertil magre mælkeprodukter. Havregryn eller havregrød er i top! Skær evt. frugtstykker i, hvis du synes, det er for kedeligt.

Tab dig med Q Slank

Kæmper du en evig kamp mod de ekstra kilo? Du er langt fra den eneste, og nu kan du med SlankeDoktor få støtte og opbakning fra et af Danmarks største slanke-communities.

Q Slank er et samarbejde mellem Q og SlankeDoktor, og bliver du medlem her får du både personlig diætist og kostplan, Danmarks bedste kalorieberegner og adgang til over 5000 opskrifter online.

Vil du møde nye bekendtskaber samtidig med du smider de overflødige kilo? Så bliv medlem af Q Slank nu ved at klikke her

Mellemmåltiderne:
Mellemmåltider virker bremsende på, at du spiser for meget til hovedmåltiderne. Du kan bedre kontrollere de mængder, du indtager, når du ikke er ved at falde om af sult, og det bliver også nemmere at spise i et mere behersket tempo og nyde maden mere. Mellemmåltider holder dit blodsukker stabilt, så du også nemmere kan beherske din lækkersult. Med andre ord er dine mellemmåltider uundværlige. Derfor skal der max gå 3 timer mellem dagens i alt 5-6 måltider. Det vil for de fleste være passende med 2-3 mellemmåltider - et om formiddagen, et om eftermiddagen og evt. et sidst på aftenen.

Frokost:
Frokosten er et velfortjent pusterum på en travl dag, hvor din krop har brug for at blive tanket op med sunde og mættende kalorier. En god frokost består af groft brød, noget kød eller fiskepålæg samt grønsager og frugt. Det kan også være en proteinrig salat eller suppe.

Aftensmad:
Det er ofte om aftenen, når hele familien er samlet, at det går galt. Her er mange tilbøjelige til at spise alt for meget. Det er vigtigt, at du kun spiser én portion. Som grundregel kan du sige, at du skal dele din tallerken op i tre dele, hvor der er lige dele grøntsager, kød/fisk/fjerkræ og stivelse (altså kartofler, ris, pasta eller brød). Hvis du vil tabe dig, bør du dele tallerkenen op i fire lige store dele: Fyld 2 dele med grøntsager, 1 del med kød/fisk/fjerkræ og 1 del med stivelse.

Læs også: Hvor mange kalorier må jeg spise på en dag

Gratis skema for dine mellemmåltider

Læs også