https://imgix.femina.dk/media/fcd1cbb0923a44458077e249498d4163.jpg
Træning og kost

Denne P-pille løfter dit humør!

17. februar 2011
af Julia schmiegelow, alive.dk
foto: Colourbox
Mindre menstruation og et godt humør. En ny p-pille kan lette livet for kvinder med kraftig menstruation.

Én af de irriterende bivirkninger ved at tage p-piller er, at humøret kan blive påvirket. For nogen i en uheldig retning. En ny type p-pille ved navn Qlaira, der herhjemme er blevet godkendt, skulle ifølge producenten ikke have den bivirkning.

Læs også: Hormoner trækker os ned på karrierestigen

Hormoner påvirker humør
Ifølge professor på Rigshospitalets Gynækologiske Klinik Øjvind Lidegaard, er hormonindholdet i Qlaira i forhold til andre p-piller nemlig sat sådan sammen, at p-pillen højest sandsynligt ikke påvirker humøret i negativ retning.

- Kvinder der i dag tager hormoner via hormonspiral eller p-piller bliver indimellem i dårligt humør på grund af progesteronet. Qlaira indeholder et andet progesteron og samtidigt naturligt østrogen, og det er der mange kvinder, der vil blive glade for, da østrogen pifter humøret op, siger han.

Øjvind Lidegaard vil ikke anbefale Qlaira frem for andre p-piller, før han har set studier, der har vist om Qlaira giver en mindre risiko for bivirkninger i forhold til andre p-piller på markedet som f.eks. risikoen for blodpropper i ben og lunger.

Læs også: P-piller - nu til mænd!

Letter menstruationen
Qlaira, der produceres af firmaet Bayer Schering Pharma, er markedsført på at kunne forhindre kraftige menstruation. Noget der ifølge professor Øjvind Lidegaard dog ikke er enestående i forhold til andre p-piller mærker.


Magic Body Fashion 149 kr

Læs også