https://imgix.femina.dk/media/e7d64d71b0af48e38a913eefff8b4374.jpg
Træning og kost

De usunde madvaner koster dyrt

6. juni 2012
af Slankedoktor.dk
Vil du spare på madbudgettet, skal du måske kigge på, hvor usunde dine madvaner er - vi bruger nemlig rigtig mange penge på usund mad i forhold til det sunde.

Det er ikke sundt at indtage slik, sodavand, alkohol eller ryge cigaretter. Alligevel bruger danskerne mange penge hver eneste måned på de tomme sukkerholdige kalorier, som er alt andet end godt for sundheden.
- To voksne med børn bruger ca. 67.000 kr. om året på mad og drikke. Af dem bliver de 17.000 brugt på usunde varer. Det er altså 1.440 kr. om måneden, forklarer Ann Lehmann Erichsen, der er forbrugerøkonom i Nordea, til dr.dk.

Hun har gennemgået tal fra Danmarks Statistik, der også viser, at når en børnefamilie bruger 660 kr. på slik og sodavand, bruger de kun 410 kr. på frugt.

Tab dig med Q Slank

Kæmper du en evig kamp mod de ekstra kilo? Du er langt fra den eneste, og nu kan du med SlankeDoktor få støtte og opbakning fra et af Danmarks største slanke-communities.

Q Slank er et samarbejde mellem Q og SlankeDoktor, og bliver du medlem her får du både personlig diætist og kostplan, Danmarks bedste kalorieberegner og adgang til over 5000 opskrifter online.

Vil du møde nye bekendtskaber samtidig med du smider de overflødige kilo? Så bliv medlem af Q Slank nu ved at klikke her

Oplevelsen er ikke så god som tanken

Tallene viser også, at danskerne bruger mange penge på restaurantbesøg - og her tæller indkøbene fra McDonalds og pizzaer også med. Børnefamilierne bruger faktisk i gennemsnit1.363 kr. om måneden på netop denne post, siger Ann Lehmann Erichsen til dr.dk.

Lisa Bolting, der er chefdiætist ved Slankedoktor.dk, peger på, at det ikke nødvendigvis er hurtigere at hente en pizza i forhold til at kaste en hakkebøf på panden.

- Det er en god ide at mærke efter, om man nu rent faktisk har brug for at spise ude, gå på McDonalds eller lignende. Ofte bliver oplevelsen ikke så god som tanken. Dette skal også ses i lyset af, at det ofte er hurtigere at lave en hakkebøf på panden med en stor skål salat og et stykke brød til. Det vil også være langt billigere og sundere - samvittigheden og pengepung har det også bedre, siger Lisa Bolting til Alive.dk.

Læs også: Sådan vælger du det sunde kød

Læs også: Sådan vælger du sundt i supermarkedet

Læs også: Lær at lave den sunde middag

Læs også