https://imgix.femina.dk/media/de8b6eb3586d4b408ad1faed591154ba.jpg
Træning og kost

Danske McDonald's-kyllinger har det godt

3. september 2011
af Annonce / Marie Tromborg Petterson
Danske slagtekyllinger har det godt uanset om, de er økologiske eller bruges til McDonald's-mad

Du kan med god samvittighed sætte tænderne i en kylling fra køledisken eller en McNugget fra McDonald's, når sulten melder sig.

For de kyllinger, der fx ender i din McNugget trives ganske udmærket ligesom resten af de danske slagtekyllinger.

Det vurderer sektorchef for fjerkræ i brancheforeningen Landbrug & fødevarer Christoffer Susé.

- Der er en række parametre, der er med til at definere dyrevelfærd. Dyrevelfærd er et udtryk for, hvordan dyrene har det, og om de får opfyldt deres biologiske behov. Dyrenes velfærd kan måles ved at iagttage og registrere deres adfærd, sundhed og fysiologiske reaktioner, siger Christoffer Susé.

Dyrevelfærd kræver god management
Danske kyllinger er som andre dyr beskyttet af en lang række love og regler, der skal sikre, at dyrene har det godt.

- Det er dog velkendt, at dyrevelfærden afhænger af god management. Det er derfor rigtig svært at vurdere om dyrevelfærden er bedre det ene eller andet sted. Men der er min vurdering, at alle danske slagtekyllinger har en god dyrevelfærd, siger Christoffer Susé.

Ikke som i Food Inc.
Så der er altså ingen grund til at bekymre sig om, hvorvidt de danske kyllinger i hverken køledisken eller hos McDonald's er blevet behandlet ligesom i den amerikanske dokumentarfilm Food Inc., hvor billeder af afkræftede og sårede kyllinger vidner om en meget ringe dyrevelfærd.

I Danmark stiller vi nemlig langt højere krav til dyrevelfærden. Både fra myndighedernes side, men i endnu højere grad fra indkøberne. Og McDonald's er en af de virksomheder, der stiller de allerhøjeste krav til både kvalitet og dyrevelfærd.

- Det er vigtigt for os, at det kød, vi bruger hos McDonald's, skal komme fra kyllinger, der er blevet behandlet godt. Vi stiller således strenge krav til, hvordan dyrene skal behandles. Det betyder blandt andet, at vi har strengere regler end myndighederne for, hvor meget plads kyllingerne skal have, hvor lang tid de må transporteres inden de skal slagtes og flere andre områder," siger McDonald's Danmarks kvalitetschef Susanne Houlberg.

Læs også