https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/maj/selvtillidprim.jpg
Træning og kost

Danske kvinder har dårlig selvtillid

9. maj 2013
af Lonnie Kjer
Foto: All Over
Det kan godt være, vi styrter frem i chefstillingerne og dufter lidt af selvværd , men når det kommer til vores krop og vores syn på den, ser det sort ud, viser undersøgelse. Vi synes, vi er uattraktive og hader at gå i bikini.

Vi går den bedste sæson i møde, men for danske kvinder er det næsten at smide salt i såret. Over halvdelen af os vil nemlig helst ikke vise os i badetøj, for kroppen er simpelthen ikke til det. Den er gal med maven, brysterne, benene, et eller andet. 87 procent af os har mindst en enkelt ting, vi er meget kede af ved vores krop.


NiVEAS undersøgelse om selvtillid er en del af en kampagne, der skal opmuntre og støtte kvinder til at fejre den krop, vi nu har.

850 personer i aldersgruppen 18-60 deltog i undersøgelsen.

Læs mere på www.facebook.com/niveadanmark

Selvtillid kommer med alderen
Den gode nyhed er, at det går over med alderen. I hvert fald viser NIVEAS undersøgelse om selvtillid, at selvtilliden stiger i takt med antallet af lys i lagkagen. De helt unge undgår sørgeligt nok bikinien i langt højere grad end den voksne kvinde. Til gengæld er alle aldersgrupper enige om, at det er maven, der stopper bikinisæsonen, inden den er gået i gang.

Komplimenter fra kvinder er vejen frem
Det eneste der rigtig kan rette op på humøret, er komplimenter. Fra kvinder. Det er dem, der booster selvtilliden - og allerhelst skal de komme fra fremmede kvinder. Og øs dem især ud over jyderne. Ifølge undersøgelsen er det dem, der trænger mest og er mest utilfredse, men det sort ud hele vejen rundt. Kun fem procent af de adspurgte ser sig selv som attraktiv. Trist …

Læs også