https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2014/maj/dkrydderopcovernyprim.jpg
Træning og kost

Danmark rydder op – få den første udfordring her!

15. maj 2014
af Malene Fich Weischer
foto: Shutterstock
Er du også træt af, at det roder derhjemme, og kunne du godt tænke dig én gang for alle at få orden på alle bunkerne – så vær med, når oprydningskonsulent Kamille Sommer hér på Q hjælper dig med at få ryddet op.

Rod i hjemme kan påvirke én på rigtig mange måder. Feng Shui filosofien tager udgangspunkt i, at rod i dit hjem også styrer hvordan du har det i resten af dit liv. Selv hvis det lyder lige lovligt radikalt for dig, så vil de fleste nok kunne nikke genkendende til, at man har det så utroligt meget bedre, når der ikke ligger bunker af rod og flyder overalt omkring én.

Vi hjælper med oprydningen!

Drømmer du også om at få ryddet op? Sådan én gang for alle! Så vær med, når Kamille Sommer og Q sparker gang i "Danmark rydder op".

Hver torsdag de næste fire uger, får du en ny oprydnings-udfordring og følger du dem, vil du kunne sige farvel til rodet én gang for alle, når du er færdig.

Følg med her på Q.dk på torsdag, hvor du får den første udfordring - eller KLIK HER og meld dig ind i Danmark Rydder Op på Facebook.

Men der kan gøres noget ved rodet. Oprydningskonsulent Kamille Sommer har derfor startet en kampagne med navnet "Danmark rydder op", hvor målet er at få ryddet op i bunkerne, så man kan nyde sommeren uden at blive irriteret over at alting flyder indenfor.

Den første oprydnings-udfordring får du her - de næste kommer de følgende 3 torsdage. Har du lyst til at dykke endnu mere ned i oprydningen, så kan du også følge med på facebookgruppen "Danmark rydder op".

Første udfordring fra Kamille:

For at få succes med sin oprydning er man nødt til at have sat sig nogle mål.
Disse mål baner vejen mod det hjem, DU ønsker at bo i. Vi er ikke ens, og det er meget forskelligt, hvor vi hver især når grænsen for, HVAD der er for meget, og hvad der er for lidt.

Nogle mennesker vil gerne have alle vindueskarme fulde af små figurer, lysestager og blomster, mens andre kun vil have en enkelt blomst stående, hvis noget overhovedet.
Opgaven du og din familie får i dag lyder:

Sæt jer ned og tal sammen om HVAD I ønsker hvert enkelt rum skal bruges til.
F.eks. stuen - Hvilke aktiviteter laver i der? F.eks. ser tv, spiller brætspil, læser, har gæster, spiller computerspil osv.

Skriv ned, hvad I bruger jeres stue til. Derefter lyder opgaven at I KUN skal have ting i stuen, der matcher det I foretager jer i stuen.

Der skal således ikke være batterier, tøj smidt på gulvet, køkkenting, værktøj etc. Disse ting hører til i andre rum.

Denne opgave vil tage noget tid, da I sammen skal blive enige om, hvad hvert rum skal bruges til.
Når I har klarlagt hvad de forskellige rum skal indeholde, kan I starte på selve oprydningen.

Denne uges ekstra oprydningsopgave lyder:

Brug tid på at finde det "lette rod" som I kan skille jer af med.

Det "lette rod" er ting som:
• Alt med udløbet dato (medicin, cremer, make-up, fødevarer, krydderier osv.)

• Affald - ting der er samlet i poser, kasser og sække og bare skal ud.

• Tomme æsker/emballage - af en eller anden grund gemmer folk tit på emballagen til deres ting. Medmindre forretningen FORLANGER at I gemmer emballagen, så varen kan byttes/repareres, er der sjældent grund til at gemme på indpakningen. Det kræver ofte ret meget plads at opbevare alle indpakningsæsker.

• Aviser, blade, magasiner som ikke læses. Vær nu ærlig. Har du gemt på bladet i måneds-eller årevis uden at få det læst, er chancen for at du gør det ikke høj.

• Ting der er i stykker, og som du ikke kan få taget dig sammen til at få repareret. De ting du finder VIRKELIG vigtige får du altid repareret, så hvorfor gemme på ting, du ikke kan tage dig sammen til at få fikset?

• Ting du har mange eksemplarer af. F.eks. 4 penalhuse, 15 blå cowboybukser, 11 uens strømper, 8 brune øjenskygger osv. Gem kun det antal du faktisk hele tiden bruger.

• Ting du er vokset fra.

I næste uge kigger vi på de værste oprydningssteder - dem der VIRKELIG trækker tænder ud.


Læs også