Citronkylling med avocadosalat
Foto: Jes Buusmann
Kylling er en top favorit når det kommer til opskrifter. Der er næsten ikke de retter hvor man ikke kan erstatte noget andet kød med kylling, eller tilføje kylling til en normal vegetarret. Om sommeren er det perfekt til grill og udendørsspisning, og denne ret på citronkylling med avocadosalat er i særdeleshed også en rigtig sommerret, let, lækker og sund.
Læs med herunder hvor vi giver dig opskriften på citronkylling med avocadosalat, en opskrift der ikke stiller store krav til dine evner i et køkken, eller til indholdet i dit køleskab.
Opskrift på citronkylling med avocadosalat
Tid: 25 minutter
Antal personer: 4
Ingredienser til citronkylling med avocadosalat
800 g nye kartofler
3 spsk. olivenolie
½ bundt dild
Ingredienser til citronkylling:
- 4 kyllingebrystfileter
- 2 tsk. olivenolie
- saften af ½ citron
- salt og friskkværnet peber
Ingredienser til avocadosalat:
- 1 stor agurk
- 2 mellemstore avocadoer
- ½ bundt dild
- ½ bundt mynte
- saften af ½ citron
- 1 spsk. olivenolie
Anvisning - Sådan laver du citronkylling med avocadosalat
1. Skyl og skrub kartoflerne. Kog dem møre i letsaltet vand i ca. 15 minutter.
2. Citronkylling: Steg kyllingekødet i olie på en pande i ca. 7 minutter på hver side. Pres citronsaft over. Krydr med salt og peber.
3. Avocadosalat: Skyl agurken og halver den på langs. Skrab kernerne ud med en teske og skær agurken i skiver. Skær avocadoerne over og fjern stenen i midten. Skær avocadokødet i tern. Hak dild og mynte fint og bland det med agurk og avocado. Vend citronsaft og olivenolie i salaten.
4. Vend de kogte kartofler i 3 spsk. olivenolie og ½ bundt hakket dild og server dem sammen med kyllingebrystfileterne og avocadosalat.
Andre lækre opskrifter
Få Mette Blomsterbergs opskrift på lækker citrontærte
Lammefilet og couscous-salat med ananas
Salat med mango og mozzarella
Oksespyd og squashsalat med mandler