Træning og kost

Caroline Flemings festmenu med sashimi, middelhavskylling og blåbær cheesecake

af Sofie Rosendahl 3. april 2012
Foto: Ditte Capion & All Over Press
Imponer selskabet med en lækker 3-retters menu fra Carolines kogebog

Baronessen Caroline Fleming er en kvinde med mange talenter, og en af disse er madlavning. Vi har tidligere set hende brilliere i madprogrammet 4-stjerners middag, og nu giver vi dig her på Q, tre lækre og nemme opskrifter fra Carolines kogebog "Baronessen går i køkkenet" - helt gratis.

I bedste baronesse stil får du Carolines festmenu, som består af New Style lakse-sashimi, mormors marinerede middelhavskylling og sidst men ikke mindst, opskriften på en cheesecake med blåbær.

Opskrift på new style lakse sashimi

Sashimi er en japansk ret som består af små skiver af råt kød, i dette tilfælde laks.Ingredienser til New Style lakse-sashimi160 g laksefilet1 fed hvidløg, revetFrisk ingefærPurløg6 spsk. olivenolie2 spsk. sesamolie

Marinade6 spsk. soja3 spsk. citronsaft

Sådan tilbereder du New Style laske-sashimiSkær laksen i tynde strimler, ca. strimler 6 per tallerken. Smør en lille smule revet hvidløg på hver laksestrimmel. Læg en tynd strimmel ingefær og purløg på hver skive.Bland soja og citronsaft og sæt til side. Varm olivenolie og sesamolie i en lille gryde, til det ryger, og hæld det over den rå fisk, som på denne måde bliver lynstegt. Hæld sojamarianden over laksen lige inden servering.

Opskrift på mormors marinerede middelhavskylling

Ingredienser til marineret middelhavskylling

1 kylling, parteret2 dl olivenolie2½ dl hvidvin3 spsk. rørsukker6 svesker, skåret i kvarter3 spsk. kapers2 store laurbærblade

Sådan tilbereder du mormors marinerede middelhavskyllingBland alle ingredienser og hæld blandingen over den parterede kylling i et ildfast fad. Dæk til med køkkenfilm og sæt det ca. 4 timer i køleskabet, så kyllingen bliver rigtig godt marineret. Når den er klar, sættes kyllingen i ovnen ved 200º i ca. 35-40 minutter.

Opskrift på Cheesecake med blåbær

Caroline Flemings opskrift på cheesecake med blåbær, er en nem og klassisk kage som uden tvivl vil imponere gæsterne til middagsselskabet.

Ingredienser til blåbær cheesecake225 g digestivekiks125 g smør600 g smøreost150 g sukker2 store æg5 ml vaniljeessens6 dl cremefraiche2 spsk. rørsukker550 g blåbær½ dl blåbærsyltetøj

Sådan laver du blåbær cheesecakeTænd ovnen på 180º. Mas kiksene. Smelt smørret i en gryde, og bland smør og kiks sammen. Smør en springform og fordel kiksemassen over bunden - brug en katoffelmoser, hvis du har en, så det bliver godt presset ned. Bland smøreost, sukker, æg, vanilje og halvdelen af cremefraichen i en foodprocesser eller med en håndmikser. Hæld blandingen over kiksemassen og bag det i ovnen ved 180º i 25 minutter.

Bland resten af cremefraichen med rørsukker og hæld det over kagen. Bag i endnu 15 minutter. Mens kagen bager, fordeles blåbærsyltetøjet i en anden bageform med halvdelen af de friske blåbær ovenpå. Dæk formen med sølvpapir og sæt den i ovnen i 20 minutter. Dræn saucen og lad den simre lidt i en gryde, til den er som sirup. Put resten af blåbærrene på toppen af kagen og børst med siruppen.

Prøv også disse opskrifter:

Cheesecake med rabarber-jordbær marmeladeSund chokolademousse