https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2014/juli/cancerqprim.jpg
Træning og kost

Cancer: Sådan tackler du dine forældres kræftsygdom

3. juli 2014
af Lonnie Kjer
Foto: Cancer.dk
Man bliver aldrig gammel nok til at miste sine forældre eller overskue, hvis de rammes af en alvorlig sygdom som kræft. Hvad gør vi, når ulykken rammer, og vi så gerne vil passe godt på vores kræftramte mor eller far … og samtidig skal passe på vores egen familie. Og på os selv. Cancer.dk guider. Se videoen her.

Livet bliver sat på pause, når en du elsker, får kræft. Hverdagene fyldes af bekymringer, sorg og tanker om, hvordan vi kan gøre det bedst muligt for vores syge eller far eller mor. For måske bor du alt for langt væk fra dem til at kunne hjælpe dem tit nok?

Måske har du små børn, en travl karriere og en presset hverdag, er bare ikke levner tid eller overskud til at yde den omsorg, du gerne ville.

Cancer: Find balancen

Har du taget den svære samtale med din syge far eller mor, ved du egentlig, hvad DE ønsker sig og har allermest brug for, er kommunikationen som den skal være, eller oplever du faktisk, at I fjerner jer fra hinanden i stedet for at rykke tættere sammen?

Har du og dine søskende fundet balancen i, hvem der hjælper med hvad, eller føler du, at du skal ta' hele slæbet selv - eller er du plaget af dårlig samvittighed over ikke at slå til?

Og husker du egentlig at passe på dig selv og din egen familie imens?

Det vrimler med spørgsmål som pårørende til en kræftramt. Psykolog Lise Stampe Møller-Jørgensen giver gode råd til dig, der er voksen og har en mor eller far med kræft.

Se videoen her:

App til kræftpatienter og pårørende - hent den HER!

Se flere videoer på www.cancervideo.dk

Læs også