https://imgix.femina.dk/media/4e534fe9cb50458699f31120a05de58c.jpg
Træning og kost

Barbie-pille købes fortsat

23. juni 2011
af Julia schmiegelow, alive.dk
foto: all over press
Lægemiddelstyrelsen advarer igen mod midlet Melanotan, da danskere stadig køber produktet

Midlet Melanotan har fået kælenavnet Barbie-pillen eller mirakelmidlet, fordi det angiveligt skulle kunne give dig en brun kulør, gøre dig slank, seksuel opstemt og lykkelig.

Produktet er dog ikke godkendt, virkningen er ikke dokumenteret, samt at der manglede undersøgelser af eventuelle bivirkninger, så derfor advarer Lægemiddelstyrelsen mod det. Styrelsen var senest ude i 2008 med en advarsel mod medikamentet.

- Vi hører om, at det bliver brugt igen i Danmark, og har set nogle indførelser som er stoppet i tolden. Derfor sender vi advarslen ud igen, siger sektionsleder Kim Helleberg Madsen fra Lægemiddelkontrollens Retshåndhævelse til alive.dk.

SKAT har registreret 4 tilbageholdte produkter gennem de seneste 1 ½ år - heraf er 3 produkter tilbageholdt inden for de sidste 3 uger.

Forhandles fortsat på nettet
Melanotan forhandles på nettet, og det er derfor svært, at begrænse danskernes mulighed for at få fat i produktet.

- Hvis det var dansk-registrerede hjemmesider, Melanotan blev forhandlet fra, ville vi have mulighed for at gøre noget. Men når det er en udenlandsk forhandler, kan vi kun kontakte myndighederne i det pågældende europæiske land, for at de kan tage aktion over for salget, siger Kim Helleberg Madsen.

Oprindelig til hudkræftpatienter
Melanotan bliver markedsført som et middel mod hudkræft. Melanotan skal give øget pigmentering, så man bliver brun og får beskyttelse mod solens skadelige stråler, og såle­des kan forebygge hudkræft. Medikamentet sprøjtes ind i huden, kan tages i pille form eller som næsespray.

Læs også