Bag et vellykket brød

Foto: All Over Press
At bage et brød behøver ikke at være mere end at klaske lidt gær, vand, mel og salt sammen og bage det i ovnen.
Men der skal ikke nødvendigvis meget mere arbejde til, før brødet bliver ekstra godt.
Her får du fem gode råd:
- Du skal ikke bruge mere end 10 gr. gær pr. liter væske. Det giver nemlig plads til, at smagen af mel og andre ingredienser i dejen kommer mere frem.
- Lad dejen hæve under et viskestykke eller et lag husholdningsfilm, så dejen bevarer fugtigheden i brødet.
- Hvis du ælter grundigt og længe, bliver brødet luftigere.
- At lade dejen kold- eller langtidshæve giver en god smag og en sprød skorpe.
- Bag gerne brødet på en bagesten, så det får samme effekt, som var det bagt i en stenovn.
- Varm din ovn op med en bradepande i ovnen. Når brødet sættes ind, skal du hælde en dl vand i bradepanden. Det giver en sprødere skorpe.
Kilde: Amo