avocado
Træning og kost

Avocado - derfor skal du spise det

13. april 2018
af Jo Brand
Foto: Columbus Leth
Det kan godt være, avocado indeholder masser af fedt, men der er god grund til at spise den alligevel, for den både mætter og smager, og så er den sund.

Derfor skal du spise avocado

Avocado indeholder 160 kcal pr. 100 gram – hvilket cirka svarer til en lille avocado eller en halv stor. Det er forholdsvis mange kalorier, men det bør ikke afholde nogen fra at spise den – heller ikke selv om man gerne vil tabe sig. Det handler som med alt andet om mængder, og en halv avocado om dagen vil alle kunne spise.
Avocado mætter. Kødet indeholder nemlig godt med kostfibre, der fylder i maven. Ligesom det også indeholder fedt, der spiller en stor rolle, når det kommer til følelsen af mæthed. En undersøgelse har vist, at det kan være en god idé at supplere et måltid med avocado, hvis man vil holde sulten fra døren efterfølgende. Det viste sig nemlig, at de personer, der spiste en halv avocado sammen med et måltid, havde markant mindre trang til søde sager senere hen. Fedtet i avocado er af den umættede slags, hvilket har en positiv effekt, når det kommer til at undgå hjerte-kar-sygdomme, ligesom det også er godt for hjernen, hormonbalancen osv.
Når du spiser avocado, får du også folsyre, der er godt for din hukommelse. Nogle mener også, det kan medvirke til at forebygge alzheimer, ligesom det menes at kunne have positiv indflydelse på depression. Derudover får du også bl.a. A- og E-vitamin, der begge spiller en rolle for pæn og sund hud. Avocado indeholder også antiinflammatoriske stoffer, hvilket vil sige, at den kan modvirke betændelsestilstande, der ligger til grund for mange sygdomme. Kilde: Sofia Sommer, ernæringsøkonom og forfatter til bl.a. bogen ”Sunde vaner, smuk figur – 7 enkle trin til en krop, du elsker”. LÆS OGSÅ: Derfor skal du spise spirer
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_2.png

Læs også