https://imgix.femina.dk/media/b2037888cff2443187e9a9a4cbaf1145.jpg
Træning og kost

Anne Dorthe Tanderup: Begyndte forholdet med detoxkur

23. marts 2012
af Mia Qvist Scheelsbeck, Newsdesk, Aller Media
Foto: All Over Press
Der var ikke meget romantik over den intense detoxkur, som håndboldpigen tog med Bjarne Riis.

De havde næsten lige fundet sammen. Alligevel besluttede Anne Dorthe Tanderup og Bjarne Riis, der i dag er ejer af Team Saxo Bank, for 12 år siden at tage en månedlang detox-kur og faste, hvor de virkelig fik renset ud i kroppen.

Verdensmesteren i håndbold fra 1997 og Tour de France-vinderen fra 1996 var netop flyttet til Lucca i Italien for at undgå medierne, der var meget interesserede i deres nye forhold, skriver magasinet Fit Living.

I 30 dage indtog parret hverken mælk, gluten, kaffe, te, alkohol, sukker, salt, gær eller andre stimulanser. De spiste grøntsager, fastede i tre dage med vand og spiste langsomt flere grøntsager igen.

- Og det var vildt hårdt. Bjarne sagde bagefter, at han hellere ville køre en Tour de France end at gøre det igen. Jeg havde hovedpine, dårlig ånde, belægninger i munden, lugtede af sved.. udskilte simpelthen affaldsstoffer, så det stod ud af mig, siger Anne Dorthe Tanderup til Fit Living om den knap så romantiske periode i deres forhold.

Tager stadig detox-kure
Anne Dorthe Tanderup arbejder i dag som kost- og ernæringsvejleder for husbondens cykelhold, og den sunde linje bliver også overholdt, når familien skal have mad. Der bliver ikke indkøbt hvede, og Anne Dorthe Tanderup bager bl.a. selv alt brød til familien. Hun bager et uden gluten til hende selv og sønnen Matias og et andet af bl.a. havre, byg, rug og chiafrø til resten af familien, der består af Bjarne Riis og yderligere tre sønner.

Og detox-kure tager kosteksperten stadig et par gange om året. Her tager hun en uge med frugt- og grøntsagsjuice ad gangen- en kur, som hendes krop glæder sig til hver gang.
- Den faste og detox-kur var en intens oplevelse, vi havde på et tidspunkt, hvor Bjarne kom fra sin anden familie, og hvor vi skulle bygge vores fremtid op sammen. Det blev en fælles reference, et udgangspunkt for ham og jeg. Og jeg lærte så meget på den måned, som jeg stadig trækker på i dag, forklarer Anne Dorthe Tanderup til Fit Living.

Et liv på en motorvej
I dag har den tidligere håndboldspiller hovedansvaret for hjemmet i Lugano i Schweiz. Hun får hjælp fra en au pair og en rengøringsdame, for Bjarne Riis har omkring 200 rejsedage om året.

- Mit liv var en motorvej i de år, hvor jeg spillede håndbold. Indimellem holdt jeg ind i rabatten, når jeg var skadet, men så var det ellers ud i overhalingssporet igen. Og jeg elskede det. Men der var ikke tid ellers plads til bare at være, det var altid albuer, fremad, først, først, forklarer Anne Dorthe Tanderup.

Læs også