https://imgix.femina.dk/media/article/femina_1_002.png
Annonce
Træning og kost

7 ting, som kun os, der hader fisk, forstår

21. marts 2018
ANNONCE
Vi ved godt, vi burde. Men nogle af os kan altså bare ikke lide fisk. Og hvis du er med i den gruppe, kan du garanteret genkende det her…

1. Panikken, der opstår, når forretten bæres ind til festen, og det er fisk med fisk på. Og man endnu en gang skal forklare det nærmeste selskab, med den der let undskyldende tone, at ”Nej, fisk er ikke liiiige mig”. 2. Hvor utilfredsstillende det er, når resten af bordet sidder og NYYYYDER hummerhalerne, rejerne eller lakserullen, og man selv sidder og prøver at være virkelig mindful omkring indtagelsen af det ene stykke rucolasalat, der ikke havde rørt blandingen af alt godt fra havet, der forpester det meste af tallerkenen. 3. Lettelsen det er at opdage, at ikke al fisk smager så frygtelig meget af fisk. Torsk eksempelvis. Pak det skidt ind i godt med karry eller fløde, og så kan det sagtens ryge ned. 4. I hvor høj grad de der små luskebukse af fiskeben er et benspænd for et godt forhold til fisk. 5. Hvor hurtigt man kan nedstemme en idé om at mødes på den lokale fiskerestaurant. 6. Hvor vigtigt det er, at sushi-restauranter serverer sticks. 7. At man jo også KAN klare Omega-3-indtaget med et kosttilskud. Ja, ja, det er ikke det samme som den ægte vare. Til gengæld smager det heller ikke af den ægte vare, og det er argument nok for os. Ja, vi er altså bare nogle, der ikke elsker fisk – hverken konsistensen, smagen eller de der skumle små fiskeben. Men vi ved jo godt, at vi bør spise fisk (faktisk hele 350 g om ugen, siger kostrådene!) for at få alle de næringsstoffer, vi har brug for. Bl.a. dem, der bidrager til en normal hjerte- og hjernefunktion. Det er ikke kun os fiskefornægtere. De fleste danskere spiser faktisk mindre end de anbefalede mængder. Og så er det jo godt for os alle, at der findes kosttilskud som APOVIT Omega-3 eller APOVIT Torskelevertran, som begge kan købes på apoteket. De indeholder fedtsyrerne Eicosapentaensyre (EPA) og Docosahexaensyre (DHA), der bidrager til at vedligeholde en normal hjertefunktion. Docosahexaensyre bidrager til vedligeholdelse af en normal hjernefunktion. Og så fås Omega-3 endda som ekstra lille kapsel, der er nemmere at sluge, eller som en Multi-variant, der også indeholder mineraler og vitaminer. Hvis du er i tvivl om, hvad du skal vælge, så spørg evt. på apoteket. Kosttilskud kan ikke erstatte en varieret kost.
https://imgix.femina.dk/omega_3_1000_mg_002_0.png
Apovit Omega-3, 120 kapsler, 124,50 kr. KILDER: Fødevarestyrelsen Danskernes kostvaner 2011-2013, DTU Fødevareinstituttet EFSA (European Food Safety Authority – Den europæiske fødevaresikkerheds organisation)

Læs også