https://imgix.femina.dk/media/c9c58387ae5a4a8ca8caf5901327c4fe.jpg
Træning og kost

5 tips til sommerens grill

29. juni 2011
af Lisbeth Madsen
foto: ThinkStock
Lav nemt tilbehør til grillmaden, og få tips til sommerens mest populære dessert

Skal de lune sommeraftener nydes på terrassen med skøn grillmad og koldskål til dessert, så er her fem gode tips til menuen

Lækker agurkesalat
H.N. Kjellerup:
2 dl cremefraiche, helst 18 procent, smages til med vineddike, sennep, salt og peber samt friske krydderurter. Heri blandes 1 agurk skåret i små tern. Lad salaten trække i køleskabet 1 time, før den serveres. Dejligt tilbehør til alle former for kød

Kærnemælkskoldskål til en person
B.N. Allingåbro:
I en meljævner kommes der 2 dl kærnemælk, knap 1/2 dl piskefløde og 2 spsk. sukker. Rystes, og man har den herligste koldskål. Hurtigt og nemt.

Lækkert smør til bøffen
L.H.N. Aalborg:
Prøv at blende soltørrede tomater, evt. sammen med lidt chili og rør i smøret. Dette smager rigtig godt på en grillet flute eller i en bagt kartoffel.

Nem dessert
J.P. Hornbæk:
Ungernes livret her i huset er koldskål med bananskiver og en klat flødeskum ovenpå. Desserten koster ingen herregård - og så er den nem at lave.

Hurtig sovs
B.C., Nyborg:
Tag 1 dl cremefraiche 9 % og 1 tsk. kød- og grillkrydderi på flaske. Blandes og trækker 5 min., dejligt til alt kød og grønsager.

Læs også