https://imgix.femina.dk/media/article/madmisforstaaelser.jpg
Træning og kost

5 mad misforståelser der gør dig tyk

23. november 2010
af Lisa Bolting, SlankeDoktor.dk
Foto: Pantherstock
Da Pinocchio løj, voksede hans næse, og når du lyver for dig selv omkring din kost, så er det desværre meget mere end næsen, der vokser!

Vi gør derfor op med 5 af de værste kost fejltagelser, du kan gøre, hvis du vil tabe dig, og fortæller dig hvad du kan gøre i stedet.

1. Jeg fortjener det
At sige, at man fortjener at spise noget usundt, er et skråplan. For hvad er det du fortjener? bestemt ikke tykkere lår eller højere blodtryk. Begynd derfor i stedet at belønne dig selv med ting der rent faktisk vil gøre dig glad i det lange det løb. Det kan for eksempel være nye løbesko eller en lækker frugtsalat.

2. Jeg sparer kalorier ved at springe morgenmaden over
Denne udtalelse er en af de værste misforståelser overhovedet! Når du springer morgenmaden over, sænker du din forbrænding, hvilket betyder, at dit næste måltid ikke vil blive forbrændt optimalt og derfor vil sætte sig. Det handler derfor både om at spise hovedmåltider, men også en masse sunde mellemmåltider der holder dit blodsukker stabilt.

3. Jamen det er ikke det samme
Vi er desværre opdraget til at forbinde usund mad med forskellige aktiviteter. Man kan da ikke tage i biografen uden popcorn og cola eller ind og se en fodboldkamp uden en hotdog og en øl. Det handler om lære sig selv at bryde det usunde mønster. Enten kan du selv medbringe sunde snacks, eller også kan lære dig selv, at du godt kan underholdes af noget i et par timer uden at skulle spise samtidigt.

4. En enkelt gang skader ikke
Jo, det gør det faktisk. Spiser du bare 100 kalorier ekstra om dagen, så svarer det til 5 ekstra kilo om året. Kroppen glemmer desværre ikke flødeskumskagen, selvom du måske selv gør. Så forsøg i stedet at undgå den ekstra mars bar eller stykke kage og brug kræfterne på at være stolt af, at du lod være.

5. Skal der være fest - så lad der…
Festlige lejligheder byder på mange usunde fristelser, og vi er tilbøjelige til at lade os selv synde ved fester. Men det er jo i virkeligheden slet ikke maden, du husker en fest for, det er jo alle de mennesker, du taler med og har det sjovt i selskab med. Prøv derfor i stedet at fokusere på at have det sjovt med selskabet i stedet for at proppe i hovedet.

LÆS OGSÅ: 6 sunde og slanke alternativer til smør

Læs også