https://imgix.femina.dk/storage_1/media/article/1322-snyd-dig-sund.jpg
Træning og kost

3 fif: Sådan nyder du dig sund

2. juni 2013
Af Caroline Fibæk 06/02/2013 - 13:45
Sund fornuft hænger sammen med nydelse. Ellers er det ikke sundt. Caroline Fibæk, forfatter og Danmarks førende rawfood-ekspert, har udviklet online-kuren/kurset ”Nyd Dig Sund” til dem, der gerne vil være sunde uden at lide afsavn. Her deler Fibæk et par af sine tips med FEMINAs læsere

1. Lad være med at begrænse dig
Hvis du gentagne gange tvinger dig selv til at spise mindre eller nægter dig selv de fødevarer, du craver, tror din krop, at der er mangel på fødevarer eller hungersnød. Derfor vil den gøre alt for at få dig til at spise mere og forbrænde mindre. Hold dit fokus på, hvad du ønsker at nære (!) din krop med. Lad dit mantra være: ”Jeg må godt spise det her – men har jeg virkelig lyst?”.

Læs også: Spis avokado i din burger

2. Skab sunde versioner af det usunde
Find ud af, hvad sukker og hvidt brød i virkeligheden gør ved din krop. Når du opdager, hvad der er i vingummi og kanelgifler, så virker de pludselig ikke så tiltrækkende. Og vidste du, at de mest gængse comfort-foods som pizza, pasta, slik, flødeis og kaffe faktisk er vanedannende? Find i stedet sundere versioner af de usunde vaner. Jeg kalder det ”metadon”guf.

3. Nær dig selv
Din krop sender dig hele tiden masser af signaler, som er til for at hjælpe dig med at passe bedre på den. Desværre er der aldrig helt nogen, som har lært os, hvordan vi tolker kroppens sprog rigtigt. Derfor træffer vi alt for ofte næringsløse valg – selv om kroppen i virkeligheden ofte skriger efter næring. Den skal bruge næringsstoffer og vil blive ved med at sende dig sultsignaler i håb om, at du spiser et næringsrigt måltid. Specielt et lavt indhold af mineralet magnesium i blodet giver større trang til søde sager.

Læs også: Fedt, der ikke gør dig fed

Læs også