https://imgix.femina.dk/storage_1/media/1301-loebesko-prim.jpg
Træning og kost

10 par løbesko der rykker

20. november 2013
af Redaktionen
Du har ikke brug for meget udstyr, når du løber – så længe du har et par gode løbesko. Her får du tips til at vælge de rigtige og inspiration til dit næste par løbesko

Værd at vide
MÆNGDETRÆNINGSSKO er typisk den sko, du løber dine to til tre ugentlige ture i, og som kan klare det hårde underlag og give dig god støddæmpning. Disse typer sko holder gennemsnitligt 1.000 kilometer.
NATURAL RUNNING og MIDTFODSLANDING er begreber, der omfatter hele måden, vi bevæger os på under løb. Kort fortalt går det ud på at løbe, som vi ville gøre, hvis vi ikke havde støddæmpning under hælen. Derved vil vi naturligt lande længere fremme på foden for at udnytte fodens naturlige støddæmpning. Visse sko er designet til at understøtte denne løbestil.
STABILITETSSKO eller NEUTRALE SKO? Løbesko kan groft opdeles i de to typer. Stabilitet i skoen betyder, at skoen er opbygget i fastere materiale på indersiden. Det forhindrer, at foden ruller for meget indad under skridtafviklingen. Den neutrale sko har ikke denne opbygning og er til løbere, der skridtafvikler uden at rulle indad.

LÆS OGSÅ: 6 tips til god løbetræning

TIP
Tag altid dine gamle løbesko med i butikken, når du skal købe nye. Dine erfaringer med skoen og måden, de er slidt på, hjælper med at finde den rigtige nye sko til dig.

Vil du være helt sikker på at få den rigtige sko? Så smut forbi den nærmeste sportsbutik og tag en løbetest

LÆS OGSÅ: Ømme muskler skal ikke løbes væk

Læs også