https://imgix.femina.dk/media/05c6d4a5e8864561b857bce954523e86.jpg
Sundhed

Skal vi flytte dagpleje?

16. november 2006
af Ulla Nielsen
Jeg skriver til jer, fordi jeg er helt i vildrede med, hvad vi skal gøre med hensyn til min datter Josefines dagpleje.Hun er to år og skal skifte

Jeg skriver til jer, fordi jeg er helt i vildrede med, hvad vi skal gøre med hensyn til min datter Josefines dagpleje.
Hun er to år og skal skifte dagpleje, da vi snart flytter til en anden kommune. Sagen er den, at det eneste sted, der har plads til hende, er en dagpleje, der har tre børn, som alle er noget yngre end Josefine. Hos hendes nuværende dagplejemor er hun den yngste, og det har fungeret rigtigt godt.
Josefine er en meget klog pige, som kan en masse ting i sin unge alder, og nu er jeg jo nervøs for, at hun ikke får den inspirerende hverdag, som hun kender og er lykkelig for.
Vi har været på besøg hos den nye dagplejer, og hende kan Josefine rigtig godt lide, men ikke børnene. Det vil være meget besværligt at lade hende blive, hvor hun er, da vi så skal køre mere end 50 km ekstra hver dag.
Rådvild mor

Kære Rådvild mor
Det er helt klart, at et barn får mere inspiration til sin udvikling ved at være sammen med lidt ældre børn frem for lidt yngre. Dette behøver dog ikke at betyde, at det ældste barn i en dagpleje ikke bliver stimuleret tilstrækkeligt til at kunne udvikle sig. Det kommer helt an på dagens gang i dagplejen.

Er det en aktiv dagplejer, der sørger for at give det store barn nogle udfordringer og mødes med andre dagplejere, så de store børn får mulighed for at lege sammen, så kan tiden i dagplejen være både inspirerende og udviklende for din datter.

Viser det sig, at din datter går i stå i sin udvikling eller af en eller anden grund ikke er glad for at være i dagplejen, så vil alternativet være at flytte hende til en vuggestue eller en integreret institution, hvor der vil være flere muligheder med hensyn til valg af legekammerater.

Benedikte Hertel
sundhedsplejerske

Læs også:
Hjælp, min barn skal passes

Læs også