Barn
Sundhed

Simpelt regnestykke: Så højt bliver dit barn

7. juni 2016
af Anne Romanelli
Via et simpelt regnestykke kan du finde ud af, hvor høj din dreng eller pige bliver som voksen – sådan cirka.

Er du nysgerrig efter at finde ud af, hvor høj din søn eller datter bliver som voksen, så behøver du ikke vente i flere år for ved selvsyn at kunne konstatere det.

Alt, du skal gøre, er at bruge lidt simpel hovedregning.

Derfor ligner et barn sin mor - eller sin far

Sådan udregner du dit barns voksenhøjde

Hvis du har en dreng: Læg først mors og fars højde i centimeter sammen. Dividér tallet med 2 og læg så 6,5 centimeter til.

Hvis du har en pige: Læg først mors og fars højde i centimeter sammen. Dividér tallet med 2 og træk så 6,5 centimeter fra.

Så har du – ifølge Rigshospitalets Klinik for Vækst og Reproduktion – den højde, som hhv. din søn og din datter (cirka) vil blive som voksne.

Hvis far eksempelvis er 180 centimer, mens mor er 170 centimer, så bliver sønnen cirka 181,5 centimeter og datteren cirka 168,5 centimeter som voksne.

Fødselsvægten forudsiger vores personlighed

Regnestykket ikke helt til at 'regne med'

Regnestykket er dog forbundet med en vis usikkerhed, og derfor skal der indregnes en margen på 8,5 centimeter i begge retninger.

Altså kan man nærmere tale om, at sønnen i ovennævnte tilfælde bliver mellem 173 og 190 centimeter høj, mens datteren bliver mellem 160 og 177 centimeter høj. Det skriver dr.dk.

Her kan du købe en sød højdemåler med klistermærker til at markere barnets højde på f.eks. fødselsdage - NB: fri fragt! >>

https://imgix.femina.dk/maal.jpg

Gravid uge for uge - så stor er din baby:

Læs også