Sundhed
26. januar 2010

Sådan undgår du kemikalier i maden

Det er fra maden vi indtager flest skadelige kemikalier.
Af: Bjørn Falck Madsen
https://imgix.femina.dk/media/c4a3540aff884949adeb570c885f9dcb.jpg

Foto: Istockphoto

Det er næsten umuligt at leve kemikaliefrit, men du kan gøre meget for at begrænse den mængde kemiske stoffer, du og dit barn indtager via maden.

1 Varier dit indtag af frugt og grønt, så du ikke spiser for store mængder af de ting, som er kendt for at have et højere indhold af for eksempel pesticid-rester - eksempelvis æbler.

2 Vælg økologisk, især hvis du skal anvende for eksempel citron- eller appelsinskal til drinks, desserter og lignende.

3 Køb så vidt muligt fødevarer fra lande, som er kendt for at føre en fornuft ig politik, når det gælder brugen af sprøjtegift e (i Skandinavien er man generelt mere restriktiv end i andre lande).

4 Forsøg at undgå fødevarer med tilsætningsstoffer (farvestoffer, smagsstoffer), og hold dig til så rene og uforarbejdede fødevarer som muligt.

5 Begræns dit indtag af solsikkekerner og hørfrø, som har et højt indhold af tungmetallet cadmium, der kan skade nyrerne.

Læs også