https://imgix.femina.dk/media/ad14630aa7a54f15bdd78fd0a0fd2798.jpg
Sundhed

Sådan får du stressfri mave

27. december 2011
af Mia Qvist Scheelsbeck, Newsdesk, Aller Media/SlankeDoktor.dk
Foto: All Over Press
Læs her, hvordan du skal pleje din mave i stressede perioder.

Det er vigtigt, at man sørger for at spise regelmæssigt for at opretholde et stabilt blodsukker og et højt energiniveau, mener ekspert.

Når du er stresset og har travlt, kan din mave også let blive påvirket. Der skal nemlig ikke meget til, før den strejker.

Bliv slank på
2 minutter

- Stress kan give forstoppelse eller tynd mave. Når vi har travlt, spiser vi lidt for tilfældigt. Vi tager måske en hurtig hotdog, og generelt spiser vi de forkerte ting, siger Lisa Bolting, der er chefdiætist ved Slankedoktor.dk, til Alive.dk.

Hun forklarer, at det er vigtigt - også i stressede perioder - at sørge for at spise regelmæssigt for at opretholde et stabilt blodsukker og et højt energiniveau.

Spis godt med grøntsager og fiber
Ifølge Lisa Bolting er det først og fremmest centralt at få en god og solid morgenmad, der giver maven noget at arbejde med. Herefter kan det være en god idé at huske på at spise ca. hver tredje time for at holde en regelmæssig rytme og ikke løbe tør for energi.

- Har du forstoppelse, er det vigtigt at spise mange grøntsager og fiberrige produkter. Få f.eks. en god morgenmad med en portion havregryn. Sørg også for at drikke godt med vand, forklarer Lisa Bolting.

Det er nemlig ikke nok at spise lidt yoghurt og håbe på, at mælkesyrebakterierne klarer problemerne med den hårde mave.

Spis maden langsomt
Det er dog en anden sag, når det kommer til at have tynd mave pga. stress. Her kan surmælksprodukter i højere grad spille en rolle.

- Du skal helst ikke spise for mange rå grøntsager. Spis hellere de tilberedte slags. Sørg også for at indtage mange små måltider og spis ikke brød med for mange kerner. Det kan nemlig være for hårdt for maven. Vælg i stedet et mørkt rugbrød uden kerner, siger Lisa Bolting.

Læs også