hvad er kighoste
Sundhed

Rytme

4. december 2008
af Ulla Nielsen
De første uger kan I ikke regne med noget som helst, når det gælder babyens sove- og spisetider. Først hen mod slutningen af de første to måneder kan

De første uger kan I ikke regne med noget som helst, når det gælder babyens sove- og spisetider. Først hen mod slutningen af de første to måneder kan I håbe på, at der begynder at tegne sig et mønster.
I skal altså ikke regne med, at jeres barn ved, hvornår det er nat, og hvornår man forventes at sove. Men I kan selv hjælpe barnet lidt med at finde ud af det ved at lade være med at "holde fest" om natten, når barnet vågner. Am stilfærdigt, tal stille og beroligende til barnet og lad være med at tænde for meget lys.
Det hjælper slet, slet ikke at holde et nyfødt barn vågent om dagen for at få det til at sove om natten. Tværtimod. Et overtræt spædbarn kan have meget svært ved at falde i søvn overhovedet.
Bittesmå babyer skal have lov til at sove, når de har brug for det, og man må ikke vække babyer, fordi de skal hilse på barselsgæster m.v. Man risikerer at få en barn med et forvirret søvnmønster ud af det.

Læs også:
Natteamning
Barselsvisitter

Læs også