Kyssesyge - her er alt, du skal vide
Sundhed

Ringorm

7. november 2009
af Redaktionen
Ringorm er en infektion i huden forårsaget af svampe. Barnet er som regel ikke generet af ringorm. Der kan dog være let kløe. Sygdommen er smitsom. En

Ringorm er en infektion i huden forårsaget af svampe. Barnet er som regel ikke generet af ringorm. Der kan dog være let kløe.

Sygdommen er smitsom. En eller to ringorme kan behandles med en svampe-creme, der kan købes i håndkøb. Er der mange ringorme, bør barnet undersøges nærmere af lægen og herefter behandles med tabletter, som lægen udskriver på recept.

Ringormen begynder som en lille plet på få mm. Den breder sig til centimeter-store runde pletter, hvor kanten er rød og skællende. Nogle gange klarer centrum af pletten op, som derved synes bleg i forhold til den røde kant, der ligner en 'heksering', som den ses i græsplænen. Der kan være flere ringorme ved siden af hinanden, sådan at ringene vokser ind i hinanden.

Barnet kan blive smittet med svamp fra dyr eller fra mennesker ved berøring eller brug af samme håndklæde. Det anbefales at vaske hænder efter direkte kontakt med ringormen. Et barn med ringorm kan godt modtages i daginstitution.

Kilde: Sygebørn.dk

Læs også