hvad er kighoste
Sundhed

Påklædning

4. december 2008
af Ulla Nielsen
Det kan være svært at finde ud af, hvor meget tøj et spædbarn skal have på.For det første afhænger påklædningen af temperaturen, og hvor aktivt barnet

Det kan være svært at finde ud af, hvor meget tøj et spædbarn skal have på.
For det første afhænger påklædningen af temperaturen, og hvor aktivt barnet er.
Når babyen græder og er urolig, bliver hun eller han varm og skal have noget af tøjet af. Omvendt kan der være brug for en ekstra trøje og sokker, hvis luften er blevet kold, eller babyen ligger stille uden at bevæge sig.
Man kan mærke på spædbarnets nakke, om temperaturen er tilpas. Er nakken varm og tør, er det ok, men føles nakken fugtig, så er temperaturen for høj. Spædbørn bør sove i en rumtemperatur på maximalt 18 grader af hensyn til risiko for overophedning, der forøger risikoen for vuggedød.
Skal man ud at gå tur eller på besøg med sit barn, kan det være svært at vide på forhånd, hvor meget eller lidt tøj barnet får brug for. Tag lidt ekstra med, hvis barnet bliver koldt undervejs - og tag omvendt et lag af, hvis du mærker, at barnet er for varmt.
Spædbørn har ikke så god en temperaturregulering, så de er meget afhængige af, at deres påklædning passer til temperaturen omkring dem. Går man for eksempel ind i et stormagasin eller supermarked midt om vinteren, er det vigtigt at tænke på, om barnet skal have noget af tøjet af.

Læs også:
Varme
En kølig lur

Læs også