Overgangsalder
Annonce
Sundhed

Også huden bliver mærket af overgangsalderen – sådan plejer du den

18. september 2023
Annonce for Vichy Neovadiol
Det lavere østrogenniveau har mange betydninger for kroppen, heriblandt huden, der kan blive tør, sensitiv og mindre spændstig. Her er alt, du skal vide om en hud i overgangsalderen, og hvordan du passer på den.
Logo

Der sker mange ting i overgangsalderen, og de er desværre ikke alle en fest. Du kan opleve hedeture, humørsvingninger, dårlig nattesøvn og en forandret hud – blandt så meget andet.

Heldigvis er der nogle tiltag, du kan gøre ved flere af udfordringerne. Det gælder også din hud, der med den rette pleje kan komme til at syne mere sund og spændstig.

Her kan du læse mere om, hvad der sker med huden i og omkring overgangsalderen, og hvordan du kan imødekomme forandringerne med de rette produkter og ingredienser.

Hvad sker der med huden i overgangsalderen?

Det er helt naturligt, at huden ældes – og det sker for alle med tiden. Solens påvirkning, din kost og dine motionsvaner kan blandt andet spille ind og fremskynde eller udsætte processen.

Der kan dog også ske forandringer i forbindelse med overgangsalderen. Det skyldes, at dit østrogenniveau falder – hvilket desuden også er årsag til de mange andre gener, du kan opleve i og omkring overgangsalderen.

Manglende østrogen kan være medvirkende til at fremskynde aldringsprocessen, og de synlige symptomer på huden er derfor de samme, som forbindes med aldring af huden generelt – den bliver mere tør og sensitiv og samtidig mindre fyldig og spændstig. I korte træk skyldes det, at huden fornys mindre, og at der dannes mindre kollagen og elastin.

Kom trygt igennem overgangsalderen med MenoCoach

Sammen med en række eksperter har Vichy sat sig for at støtte dig under overgangsalderen i et helhedsorienteret onlineprogram over fire uger kaldet MenoCoach. Lidt mere info om coachingprogrammet:

  • Designet til kvinder i præ- eller postmenopausen.
  • Lanceret i september 2023.
  • Det fire ugers coachingprogram er udviklet sådan, at de hver uge hjælper dig med at udvikle en ny hudplejeprotokol og implementere nye velvære- og ernæringsvaner dagligt.
  • I alt er der over 55+ stykker indhold, der diskuterer hud, produkter, ansigtsøvelser, holistiske emner og makeup i form af videoer, artikler og nyhedsbreve.
  • Hver uge i fire uger modtager abonnenter 1-2 informative videoer i deres indbakke fra eksperter inden for hudpleje, ernæring, ansigtsmassage, motion eller kropspleje.

Læs mere og tilmeld dig her.

Hvordan kan du imødekomme forandringerne?

Der findes ikke nogen behandling for overgangsalderen og dens påvirkning af huden, men som tidligere nævnt er det muligt at imødekomme forandringerne ved hjælp af den rette pleje. Det er gode nyheder!

I mere end 15 år har Vichy forsket i, hvordan huden påvirkes af det lavere østrogenniveau forbundet med overgangsalderen. Det har ledt dem frem til en sammensætning af aktive ingredienser, som kan kompensere for tør hud, slap hud, rynker, ujævn hudtone og mindre elasticitet på grund af hormonelle ændringer. Serien hedder Neovadiol og indeholder tre forskellige protokoller udviklet efter forskellige stadier i overgangsalderen.

Dine hormonniveauer ændres nemlig løbende i og omkring overgangsalderen, og derfor er det ikke nødvendigvis det samme hudplejeprodukt, du har brug for hele vejen igennem. Huden har forskellige behov på forskellige stadier, og det kan jo godt virke en smule uoverskueligt, men de tre forskellige protokoller i serien gør det muligt at finde et produkt, der passer til dig og din hud på det stadie i overgangsalderen, du befinder dig i. Dejligt nemt.

Vichy

Vichy Neovadiol

Neovadiol er en serie af hudplejeprodukter til ansigtet, som er udviklet for at kompensere for overgangsalderens synlige effekt på huden. Serien består af tre protokoller, som er tilpasset hudens forskellige behov under og efter overgangsalderen:

  1. Peri-menopause er en revitaliserende hudplejeprotokol, som skal anvendes i overgangsalderen og hjælper med at redefinere ansigtskonturerne og gøre huden fastere.
  2. Post-menopause er en nærende hudplejeprotokol, som er udviklet til de senere stadier i overgangsalderen og efter overgangsalderen for at give huden fylde og næring.
  3. Rose Platinium er en styrkende hudplejeprotokol for moden hud, som giver en sund, rosa glød.

Basal hudplejerutine til overgangsalderen

Du kommer rigtig langt i din pleje af huden med en basal hudplejerutine bestående af en dagcreme og en natcreme.

I de sene stadier og efter overgangsalderen kan du med fordel kombinere Vichy Neovadiol Post-Menopause Dagcreme og Vichy Neovadiol Post-Menopause Natcreme. På dette tidspunkt kan dine hormonniveauer være stabiliseret igen, men ændret permanent. Herunder kan du læse lidt om de to produkter.

Husk, at du bør bruge produkter fra Vichys Peri-menopause-protokol, hvis du befinder du dig i de tidligere stadier af overgangsalderen.

Vichy Neovadiol Post-Menopause Dagcreme

Dagcreme

Start dagen ud med at påføre Vichy Neovadiol Post-Menopause Dagcreme på renset hud. Dagcremen kompenserer for den synlige effekt, overgangsalderen har på huden ved at genopfylde og opstramme huden. Den indeholder blandt andet proxylane og B3-vitamin for at modvirke en ujævn hudtone og omega 3-6-9 for at give huden næring.

Du kan købe produktet her.

Vichy Neovadiol Post-Menopause Natcreme

Natcreme

Når du har renset din hud efter dagens strabadser, skal du påføre Vichy Neovadiol Post-Menopause Natcreme, inden du går i seng. Produktet opfrisker huden, giver glød og smidighed og får den samtidig til at se mindre træt ud. Så er du klar til morgendagen!

Du kan købe produktet her.

Læs også