https://imgix.femina.dk/media/websites/mama/brevkasse/bk-artikler-fra-nov-13/1aarigdergaarprim.jpg
Sundhed

Min datter på 1 år går stadig ikke

12. december 2013
af Redaktionen
Kære RikkeMin skønne glade datter er 1 år, men hun går stadigvæk ikke. Jeg har fået at vide, at hun er hypermobil. Hvad kan jeg gøre for at hjælpe

Kære Rikke

Min skønne glade datter er 1 år, men hun går stadigvæk ikke. Jeg har fået at vide, at hun er hypermobil. Hvad kan jeg gøre for at hjælpe hende, så hun kan komme i gang med at gå?

Kh Viola

Kære Viola

Hypermobile led er en tilstand, hvor leddene kan bevæge sig ud over det normale. I et overbevægeligt led er ledbåndene omkring leddet løsere end normalt, og derfor er leddet ikke så stabilt. Børn med hypermobile led kan være længere tid om at udvikle sig motorisk, fordi det er sværere for dem at finde stabiliteten.

Det er vigtigt at vælge noget fodtøj, der støtter, så dit barn ikke slider skævt på led, knæ og hofter, da børn med overbevægelige led ofte går på indersiden af foden. Kig efter sko med snørebånd, som kan spændes godt fast til foden og sko med en hård og stabil hælkappe. Vælg generelt skobutikker, der kan tilbyde kvalificeret vejledning.

Derudover kan du styrke dit datters stabilitet. Benyt jer af det ujævne terræn i naturen, som er en perfekt legeplads i forhold til at styrke musklerne. Tag i skoven eller på stranden, tril ned ad bakker, kravl over og under forhindringer, klatr i træer, og træn balancegang på sten eller væltede træstammer.

Mange hilsner

Rikke Nørregård Carlsen
minimotion.dk

Hver uge svarer vores panel af eksperter på spørgsmål om sex, parforhold, graviditet og fødsel. I denne uge besvarer sexolog Rikke N. Carlsen spørgsmål.

Læs også