Tobias rahim
Mental sundhed

Tobias Rahim fik stor pris, men måtte blive hjemme: "Jeg har sådan lidt angst i kroppen"

23. september 2022
Af Sebastian Myrup Hansen
Foto: Thomas Rungstrøm/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix
Sangeren vandt den store pris, men måtte blive hjemme, efter han fik et angstanfald

Torsdag aften løb P3 Guld af stablen i DR's koncerthus.

Her skulle den store pris, P3 Prisen, blandt andet uddeles, og den gik til ingen ringere end Tobias Rahim.

Men sangeren selv var ikke til stede for at modtage prisen, da han lider af angst, hvilket ramte ham tidligere på dagen.

– Jeg fik desværre et angsttilfælde på vej hjem fra prøverne til P3 Guld og kan ikke deltage i showet i aften. Tak for anerkendelsen, lød det fra Tobias Rahim via et videolink under showet.

– Jeg skulle have spillet "Når mænd græder" i aften. Jeg har sådan lidt angst i kroppen. Netop den sang kommer fra et sted, der gør ondt. Nok mere end de fleste forstår.

SE og HØRs reporter til P3 Guld fortæller, at publikum efterfølgende brød ud i jubel med klapsalver og pifteri.

"Når mænd græder" blev trods Tobias Rahims fravær spillet til prisuddelingen, men sangen blev i stedet fremført af en af hans korsangere.

"Massivt gennembrud"

Det kom næppe som den store overraskelse, at Tobias Rahim fik P3 Prisen, da han har fået et enormt gennembrud på den danske musikscene med store hits som "Mucki Bar", "Stor Mand" og "Feberdrømmer Xx Dubai", hvor flere af hans sange har toppet hitlisterne på streamingtjenesterne.

Juryen var da også enig i at prisen kun kunne gå til den populære sanger:

"Valget af årets modtager af ’P3 Prisen’ er uundgåeligt. Det sker meget sjældent i dansk musik, at vi oplever så massivt et gennembrud med så bred en appel. Med den fart, gennemslagskraft, tyngde og styrke – og fra så atypisk en popstjerne."

"Tobias Rahim er på den anden side af to meter høj og hugget i granit – og samtidig følsom og poetisk. Hans sange er lige så sammensatte som han er, og vi kan spejle os selv i teksterne og musikken", lød begrundelsen blandt andet.

Udover P3 Prisen vandt Blæst P3 Lytterhittet med nummeret "Juice", og så vandt rapperen Lamin prisen P3 Talentet, hvor der også følger en pengepræmie med på 100.000 kroner.

P3 Guld kan ses på DRTV fra i morgen klokken 18 og på DR1 på søndag klokken 20.

Artiklen blev første gang bragt på Se og Hør. Dette er en redigeret version.

Læs også