Sovestilling
Mental sundhed

Test: Hvad siger din sovestilling om dig?

23. marts 2020
Mandag, 23. marts 2020 - 7:14. Udgivet første gang 12. december 2011 - af Mia Scheelbeck. Foto: Pantherstock
Din sovestilling afslører måske dine personlighedstræk. Test din sovestilling her, og se hvilken betydning den har.

Sover du bedst på maven, i fosterstilling eller på ryggen? Der er sovestillinger, vi foretrækker fremfor andre, og det er der måske en god grund til.

Søvneksperten Chris Idzikowskia, der er professor ved Sleep Assessment and Advisory Service, har for få år siden defineret seks forskellige søvnstillinger, som efter sigende skulle hænge sammen med vores personlighedstræk.

Test din sovestilling og dens betydning her:

Hvordan plejer du at ligge, når du sover?

Jeg ligger i fosterstilling - 1

Jeg ligger med begge arme over hovedet og evt. rundt om hovedpuden - 2

Jeg ligger på maven med armene oppe omkring hovedpuden og ansigtet til den ene eller anden side - 3

Jeg ligger på ryggen med armene ned langs kroppen - 4

Jeg ligger på siden med armene udstrakt foran brystet - 5

Jeg ligger på siden med begge armen ned langs kroppen - 6

1 - Fosterstilling

Fosterstillingen: Personer, der sover i denne søvnstilling, har typisk en hård facade, men de er meget bløde og følsomme indeni. De kan være generte, når de skal møde nye mennesker. Men de slapper af efter lidt tid. Der er flere kvinder end mænd, der sover på denne måde.

2 - Søstjernen

Søstjernen: Det drejer sig om personer, der sover med begge arme over hovedet og evt. holder dem rundt om hovedpuden. De er typisk gode at være venner med, fordi de lytter og tilbyder hjælp, når vennerne har brug for det. De er ikke glade for at få for meget opmærksomhed.

LÆS OGSÅ: Sådan finder du den bedste sovestilling

3 - Faldskærmsudspringeren

Faldskærmsudspringeren: Ligger på maven med armene oppe omkring hovedpuden og ansigtet til den ene eller anden side. Det er ofte selskabelige og direkte mennesker, der kan være nervøse og skrøbelige under overfladen. De kan ikke lide kritik eller at være i ekstreme situationer.

4 - Soldaten

Soldaten: Det er personer, der ligger på ryggen med armene ned langs kroppen. Det er typisk personer, der stille og og lidt reserverede, der sover i denne søvnstilling. De er ikke vilde med at have uro omkring sig, og de har høje forventninger til sig selv og andre.

5 - Tiggeren

Tiggeren: Er personer, der sover på siden med armene udstrakt foran brystet. De er åbne mennesker, men de kan være lidt mistænksomme. De har svært ved at træffe beslutninger, men når de først har taget en beslutning, er det meget usandsynligt, at de ændrer den igen.

6 - Den låste

Den låste: Personer, der ligger på siden med begge armen ned langs kroppen, er sociale mennesker, der godt kan lide at være en del af en gruppe. De stoler på fremmede, men de kan være lidt naive.

LÆS OGSÅ: 8 tips til en god søvn

Læs også