Camilla Sternberg: Indre lys i en mørk tid
Mental sundhed

Når vintermørket er på sit højeste: ”Jeg tænder lys indeni”

18. januar 2019
af Jo Brand, Christina Bølling og Thora Bruun Makita
Mørke og kulde. Sådan er det hvert år. Det er ikke til at komme udenom. Men hvordan slipper vi helskindede og glade igennem det? For Camilla Sternberg handler det lige så meget om det indre lys, som det ydre

Der findes lys i mørket: ”Jeg tænder lys indeni”

Hvem: Camilla Sternberg

Alder: 39 år

Job: kropsbehandler og clairvoyant

Camilla Sternberg var en af dem, der var godt træt af sommeren til sidst. Det blev simpelthen for meget med al den sol og alt det lys.

– Vintermørket virker formålsløst, men det er jo der, man samler kræfter til at være aktiv resten af året. Ligesom et træ, hvor bladene falder af om efteråret, og det ser dødt ud i månedsvis bagefter, men rodnettet vokser på fuld kraft og breder sig i jorden.

Nyd det lys, der er

Sidste år lukkede Camilla Sternberg sin klinik for klienter i et halvt år, fordi hun trængte til at lade op. For hende handler det lige så meget om det indre lys, som det ydre.

– Jeg har tidligere haft tendens til tungsind, men i de senere år er jeg blevet god til at dyrke lyset indeni og holde på det i stedet for at brænde ud.

– Helt bogstaveligt handler det i vinterperioden om at nyde det lys, der trods alt er. Som en lejlighed til særlig selvforkælelse, f.eks. sørge for at sove længe i weekenderne, gå i sauna, vinterbade og holde kontakt til kroppen. Den kontakt er næsten det vigtigste i forhold til at bevare energien og holde humørbarometret på tilfreds i stedet for på trist om vinteren, forklarer Camilla Sternberg, der er body-sds-massør og desuden arbejder med clairvoyance og detox-forløb. For hende er den mørke tid et helle, hvor hun blandt andet kan passe sin meditation.

– Jeg mediterer hver morgen i syv minutter på vores terrasse i morgensolstrålen, også de dage, hvor der ikke er nogen sol, og det er overskyet. Dagslyset i sig selv gør meget om vinteren, siger Camilla Sternberg, der har lavet en visualiseringsøvelse, ”Tag lyset ind”, som er gratis på hendes hjemmeside.

– Den kan hjælpe. Hvis du har en decideret vinterdepression kan en lysmeditation dagligt kombineret med tid foran en lyslampe og ophold udendørs og en udsigt til en rejse sydpå i januar gøre meget. Men til syvende og sidst handler det om at acceptere årstidernes skift og gøre dem attraktive ved at indføre traditioner og ritualer.

LÆS OGSÅ: 6 tips til at undgå vinterdepressio

Læs også