Bøger om psyke
Mental sundhed

4 gode bøger om krop og psyke

6. marts 2019
af Thora Bruun Makita
Foto: PR
Trænger du til lidt mental afslapning, så kast dig over en af disse fire nye bøger om krop og psyke.

4 GODE BØGER OM KROP OG PSYKE

Bank dig til forløsning

"Følelsernes healing". David Læby. Turbine. 300 kr.
https://imgix.femina.dk/selvudviklingsboeger-1.jpg
Bogen her handler om energiterapi, som er en teknik til at give slip på de svære følelser, der sidder i kroppen. Det er de syv grundfølelser frygt, vrede, chok, sorg, bekymring, angst og nervøsitet, som kan skabe ubalance, ifølge forfatteren til bogen, David Læby. Og dermed blokerer følelserne livsenergi med følgevirkninger i krop og sind såsom stress. Metoden til at give slip på de følelsesmæssige blokeringer stammer fra kinesisk medicin, og den går ud på at banke på de såkaldte aku-punkter, så du får energien til igen at flyde frit. En anden metode er chakrahealing, hvor du healer på de chakraer, hvor følelsen har skabt ubalance. Bogen giver en grundig indføring i begge metoder og kan også læses af dig, hvor healing og chakraer er nye begreber.
Sådan påvirker din søvn dig "Forstå din søvn - hvad videnskaben siger om at sove godt, og hvordan du opnår det!" Birgitte Rahbek Kornum. Gyldendal. 270 kr.
https://imgix.femina.dk/selvudviklingsboeger-2.jpg
Du skal have mindst syv timers søvn, ellers begynder dit humør at dale, og din hukommelse at forringes. Sådan lyder ordene bl.a. i forfatter og søvnforsker Birgitte Rahbek Kornums nye bog, som er den første forskningsbaserede bog på dansk om søvnens indvirkninger på dig og din hjerne. Birgitte Rahbek Kornum gør også op med fup og fakta, når det kommer til søvn. Hvor meget nattesøvn kan du eksempelvis undvære, hvis du tager dig en powernap på fem minutter? Svaret er fem minutter, for når det kommer til søvn, findes der nemlig ingen smarte fiduser. Søvn er søvn. Og drømmer du om at kunne sove otte timer i træk, så kan du godt drømme videre, for otte timers sammenhængende søvn er i langt de fleste tilfælde en myte. De fleste voksne vågner nemlig et par gange i løbet af natten, men bemærker det ikke. I bogen kan du også læse gode råd til, hvordan du får en bedre søvn, hvis du tilhører de fire ud af ti danskere, der har problemer med søvnen. Sluk for Netflix, og læs denne bog som godnatlæsning. Din hjerne vil takke dig.

LÆS OGSÅ: 5 nye selvudviklingsbøger, du skal læse lige nu

Vi har alle psykiske evner"Dine psykiske evner". Sherrie Dillard. Borgen. 300 kr.
https://imgix.femina.dk/selvudviklingsboeger-3.jpg
Vi har alle ekstraordinære psykiske evner, ifølge bogen her, og vi kan finde frem til dem ved at tune ind på dem og åbne op for dem. De psykiske evner falder indenfor forskellige kategorier, som overordnet handler om at tune ind på sin intuition. Der er den mentale, fysiske, følelsesmæssige og spirituelle intuition. Eksempelvis tager den mentale intuition afsæt i, at du er intuitivt intelligent, hvilket betyder, at du kan opfatte andres tanker, sanser og viden, hvilket også er tæt beslægtet med telepati. Besidder du den spirituelle intuition, så har du kontakt til den åndelige verden, og du er i stand til at modtage klarsyn og fungere som medie. Bogen igennem får du øvelser i, hvordan du kan tune ind på din psykiske type, eksempelvis ved gående meditation, bøn, musik og renselse af de psykiske kanaler. Er du bare en smule åben overfor, at der er mere end hård videnskab og ting, der kan vejes og måles, kan du i denne bog få en fornemmelse for en værdifuld verden, der umiddelbart er usynlig for det blotte øje. Meditation er langt hårdere, end du tror "Ti dages stilhed. Et essay om bevidsthed og meditation". Niels Lyngsø. Gyldendal. 200 kr.
https://imgix.femina.dk/selvudviklingsboeger-4.jpg
Ja, det er godt at være mindful og meditere, men at det ikke altid er så let i praksis, vidner denne bog om. Forfatteren Niels Lyngsø havde sat sig for, at han skulle meditere i ti dage i Sverige på Dhamma Sobhana Vipassana-center i tavshed og uden kontakt til omverdenen. Det blev dog langt hårdere, end han havde regnet med. Livet igennem havde Niels Lyngsø fungeret godt udadtil, men han var plaget af selvkritiske stemmer, selvbebrejdelser og usikkerhed. Under meditationen blev han konfronteret med stemmerne og den indre kritiker, men lærte, at enhver aversion til sidst rammer ham selv. Lige så langsomt begyndte hans opmærksomhed at blive skærpet, og nye indsigter indfandt sig: Eksempelvis at man kan øve sig i empati, og at følelser er en mental aktivitet. Da Niels Lyngsø var færdig med retreatet, havde han en helt ny opfattelse af sig selv og verden. Bliv inspireret af Niels Lyngsøs personlige bevidsthedsrejse, og læs samtidig om den nyeste forskning omkring meditation, og hvordan den omformer din hjerne.

Læs også