https://imgix.femina.dk/media/websites/mama/brevkasse/bk-artikler-fra-nov-13/manglendesexlystprim.jpg
Sundhed

Manglende sexlyst

22. november 2013
af Redaktionen
Manglende sexlyst Jeg er lige blevet mor til Iben, der nu er seks måneder. Alt er dejligt og jeg elsker min mand, men jeg kan bare ikke rigtig få gang

Manglende sexlyst

Jeg er lige blevet mor til Iben, der nu er seks måneder. Alt er dejligt og jeg elsker min mand, men jeg kan bare ikke rigtig få gang i min lyst til sex. Når der endelig er tid, så har jeg mest lyst til bare at snakke eller hygge med en film. Har du nogle fif til hvad jeg/ vi kan gøre? Jeg vil helst ikke sige til min mand, at jeg ikke har lyst - for jeg elsker ham uendelig højt og vil ikke såre ham.

Venlig hilsen Tina

Kære Tina

Tillykke med den lille pige, og hvor er det dejligt at høre, at du elsker din mand. Først og fremmest skal du vide, at det er helt normalt at din lyst er lav, især hvis du ammer. Når du elsker din mand, handler det ikke om ham, men med stor garanti om dig - altså din træthed, dit psykiske velbefindende og dine hormoner. Og derfor kan du også sagtens fortælle ham, at din lyst for tiden er lav, men at det ikke skal afholde jer fra at have sex. Du har bare brug for ekstra hjælp i en periode på grund af de ting, der påvirker din sexlyst. Det kunne for eksempel være mere forspil, før du kommer i kontakt med din tænding og lyst. Du kan også "beslutte" dig for, at du for eksempel på lørdag skal tage initiativ til sex. Det kan gøre det mere overskueligt, når du planlægger det lidt i en periode. Og husk så, at du ALDRIG må have sex, når du aldeles ikke har lyst!

Kærlig hilsen Maj Wismann

Hver uge svarer vores panel af eksperter på spørgsmål om sex, parforhold, graviditet og fødsel. I denne uge besvarer sexolog Maj Wismann spørgsmål.

Læs også