https://imgix.femina.dk/media/article/1512-loebeydstyr_prim.jpg
Sundhed

Løbeudstyr: Det skal du prioritere at købe

23. marts 2015
af Gitte Holm
Foto: Kamilla Bryndum, Pantherstock og PR
Skal du have succes med din løbetur, skal udstyret være i orden. En støttende sports-bh og et par gode sko er af højeste prioritet, men har du også husket vand, tights og løbejakke? Fysioterapeut Julie Weber fra Kaiser Sport guider dig til det rette gear.
https://imgix.femina.dk/1512-loebeydstyr-basis-banner-ny-1.jpg
https://imgix.femina.dk/1512-loebeydstyr-thigts.jpg

Tights

Uanset om du er til tights eller shorts, kan et par med en bred elastik i livet, og som går højt op i taljen, stabilisere og holde maven på plads, mens du løber. Har du følelsen af, at lårene hopper lidt under løbeturen, så prøv et par kompressions-tights. Når det hele sidder godt til, føler du også, at du får en hurtigere og mere dynamisk løbetur.
https://imgix.femina.dk/1512-loebeydstyr-loebesko.jpg
Sko Tag forbi en løbebutik, hvor du kan få tjekket din løbestil, inden du køber nye sko. Nogle mennesker er neutrale løbere, andre løber indad, og nogle løber på ydersiden af foden. Vil du undgå skader, kræver det derfor den helt rette sko, så prøv dig frem, til du finder den sko, du løber helt stabilt i. Se test af 4 løbesko fra New Balance på næste side.
https://imgix.femina.dk/1512-loebeydstyr-bh.jpg
Sports-bh Når du vælger sports-bh, så tjek, at bh’en kan justeres både i stropper og omkreds, så din barm sidder så fast som muligt. Den rigtige bh kan faktisk reducere belastningen på brysterne med op til 78 procent, og det giver dig både en lettere og hurtigere løbetur, ligesom det skåner brysterne. Gå efter en bh i et svedtransporterende materiale.
https://imgix.femina.dk/1512-loebeydstyr-top.jpg
Top Vælg en top i et syntetisk, svedtransporterende materiale, da materialer som bomuld holder på sveden, hvilket gør, at du både kan blive kold og fugtig, når du løber og får det varmt. Vælg gerne en stram top, som nemmere leder sveden væk fra kroppen, og supplér evt. med en let jakke eller trøje, hvis det ikke er helt varmt i vejret.
https://imgix.femina.dk/1512-loebeydstyr-ekstra-banner-ny.jpg
https://imgix.femina.dk/1512-loebeydstyr-loebejakker.jpg
Løbejakke En tynd windbreaker over din trænings-top er rart på de kølige forårsaftener. Idéen med en sommerløbejakke er, at den kan holde vinden ude, mens den ventilerer, så du ikke får det for varmt. Så vælg en jakke, der er lavet i et åndbart materiale uden foring. Løber du sent om aftenen, så gå efter en jakke med reflekser, så du kan blive spottet i mørket.
https://imgix.femina.dk/1512-loebeydstyr-vand.jpg
Vandbeholder I det varme sommerhalvår er det smart at have vand lige ved hånden. Du kan få små vandbeholdere, der sidder på armen eller rundt om livet, og som er lette at få fat i, uden at du skal stoppe op. Sørg så vidt muligt for, at vandbeholderne sidder harmonisk placeret, så du ikke har overvægt på den ene side under løbeturen.
https://imgix.femina.dk/1512-loebeydstyr-ur.jpg
Løbeur Nogle mennesker er til de meget avancerede løbeure, der både kan måle antal laps, kalorier, distance og puls, mens andre kan nøjes med et tracking-armbånd, der giver et billede af det aktuelle aktivitetsniveau og viser, hvor langt du har løbet. Vurdér selv, hvor højteknologisk din løbetur skal være, og i hvor høj grad og hvordan du ønsker at tracke din træning.
https://imgix.femina.dk/1512-loebeydstyr-solbriller.jpg
Solbriller Når du løber i solskin, er det en god idé med et par solbriller, så du ikke skal anstrenge dig og knibe øjnene sammen. Vælg et par, der dækker rundt om hele øjet uden at genere, og sørg for, at de sidder godt fast. Alternativt kan du løbe med kasket, men vær opmærksom på, at en kasket kan være varm, og at den ikke hjælper mod sollysets refleksion fra for eksempel vand. LÆS OGSÅ: Her er de mest populære træningshits lige nu

Læs også