løbeprogram
Sundhed

Løbeprogram for nybegyndere - uge 2

12. marts 2010
af Mette Flindt, personlig træner, SlankeDoktor.dk
Træningsprogrammet for nybegyndere er for dig, der ikke har løbet før og for dig, der er i "lidt" dårlig form. Få her et løbeprogram for begyndere

LØBEPROGRAM UGE 2

MandagVarighed: 18½ minIntervaller: 5 min gang, 2 min løb, 4 min gang, 2½ min løb, 5 min gang TirsdagFri OnsdagVarighed: 18 minIntervaller: 5 min gang, 2½ min løb, 3 min gang, 2½ min løb, 5 min gang TorsdagFri FredagVarighed: 19 minIntervaller: 5 min gang, 2½ min løb, 3 min gang, 3 min løb, 5 min gang Få løbeprogram til uge 3 her Hvem er begyndertræning for
Dette løbeprogram er for nybegyndere, der ikke før har løbet. Men også dem, hvor konditionen er lav. Når man vælger et løbeprogram, er det vigtigt at vælge efter sit eget niveau og helst lavere, så man ikke sætter urealistiske mål. Starter man forsigtigt ud, er der også råd til evt. "pauser" undervejs.

Praktiske oplysninger om træningen
Al gang skal helst ske med så høj intensitet som muligt imellem løbeintervallerne for at opretholde den høje intensitet, så kredsløbet hele tiden presses til at blive bedre. Føles intervallerne meget hårde, så sæt intensiteten imellem intervallerne ned. Husk at strække ud efter hver træning. Søndagene i dit løbeprogram kan bruges effektivt ved at træne en anden form for kredsløbstræning, fx cykling, en lang gåtur, stavgang eller lignende.

Løb i weekenden, hvis det passer dig bedre
Det er vigtigt at du tilpasser træningsprogrammet, så det kommer til at passe ind i din hverdag, måske vil du hellere løbe en af dagene i weekenden i stedet for mandag eller fredag, og det er selvfølgelig helt fint. Bare husk, at der skal være mindst en dag imellem din løbetræning, så kroppen kan nå at restituere!

Husk at strække ud efter hver træning.

Søndagene i programmet kan bruges effektivt ved at træne en anden form for kredsløbstræning, fx cykling, en lang gåtur, stavgang eller lignende.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_2.png

Læs også