Christina Bølling
Løb

Bøllings løbeklumme: … jo langsommere, jo bedre løber du

14. marts 2019
af Christina Bølling
Måske er der en god forklaring på, at du aldrig er blevet rigtig dus med at løbe. Bare fordi du ikke er blevet forelsket endnu, betyder det ikke, at kærligheden ikke er der. Her fortæller Christina Bølling, hvordan løbeglæden langsomt sneg sig ind på hende.

Selv om jeg elsker at løbe i dag, var det absolut ikke kærlighed ved første skridt. Tværtimod. Og du skal nok heller ikke regne med at vågne op en morgen og tænke: Jeg må have de løbesko på og se at komme ud, jo før, jo bedre! Men hvis du bare har de fysiske forudsætninger for at løbe og kan sætte det ene ben foran det andet, kan det blive dit livs kærlighed. Det er det for mig.

Jeg prøvede mange gange at løbe, men syntes, det var forfærdeligt. Det gjorde ondt i hele kroppen, jeg var forpustet, og tiden sneglede sig af sted. Da jeg første gang kiggede på tastaturet på et løbebånd og så, at jeg havde forbrændt 60 (!) kalorier (svarende til et æble) på 10 minutters løb, der føltes som en nærdødsoplevelse, gik jeg i chok. Hvordan kan så meget ubehag oversættes til så få kalorier?

Koden knækkede jeg på en arbejdstur til Los Angeles, hvor jeg havde det psykisk nederen på grund af en dum kæreste, tror jeg. Dengang afspejlede mit ydre liv (nærmere bestemt forholdet til kærester) sig i mit forhold til min egen krop, som jeg derfor virkelig var utilfreds med på den tur. Nede langs vandet derovre er der alle slags løbere – tykke og tynde, hurtige og langsomme, unge og ældre. Og eftersom der var så mange ældre løbere, som sneglede sig af sted, følte jeg, at jeg bedre kunne skjule mig i mængden. Jeg løb så langsomt, at det ikke føltes ubehageligt – og opdagede til min egen overraskelse, at jeg havde løbet 10 gange så langt som nogensinde før i mit liv.

Næste dag tog jeg musik i ørerne og gentog den langsomme tur fra dagen før, bare med musik. Det var helt rart.

Dagen efter købte jeg et par tights, der sad rigtig godt – og med dem, musik i ørerne og mit langsomme tempo gentog jeg succesen.

LØBEPROGRAM UGE 3

Torsdag: Tag løbetøj på, og varm kroppen op ved at gå hurtigt i 10 minutter. Løb/lunt syv minutter, gå fem minutter, løb/lunt ni minutter, gå 10 minutter

Fredag: Fri

Lørdag: Fri

Søndag: Tag løbetøj på, og varm kroppen op ved at gå hurtigt i 10 minutter. Løb/lunt syv minutter, gå fem minutter, løb/lunt ni minutter, gå 10 minutter

Mandag: Fri

Tirsdag: Tag løbetøj på, og varm kroppen op ved at gå hurtigt i 10 minutter. Løb/lunt syv minutter, gå fem minutter, løb/lunt ni minutter, gå 10 minutter

Onsdag: Fri

Fik du ikke læst sidste uges løbeprogram finder du det her

Læs også